Acasă Eveniment Un traficant de ţigări şi-a ieşit din minţi, la Jimbolia

Un traficant de ţigări şi-a ieşit din minţi, la Jimbolia

575
DISTRIBUIȚI

Urmărire ca în filme pe unul dintre drumurile contrabandei….
Caz fără precedent, marţi seara, la vama Jimbolia. Un tânăr de 19 ani şi-a ieşit din minţi după ce poliţiştii de frontieră au comandat un control amănunţit pe maşina pe care o conducea. Fără să stea nicio clipă pe gânduri, tânărul a ţâşnit în maşină şi i-a lăsat pe poliţişti cu ochii în soare.

Cursă încheiată într-un copac

Şoferul şi-a abandonat actele în vamă, acolo unde l-a lăsat şi pe pasagerul cu care se afla în maşină şi a început o cursă nebună. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii suspecte şi au alertat alte echipaje de pe traseu. Nicio somaţie nu a funcţionat. Poliţiştii s-au codit să tragă focuri de armă. Au avut însă noroc. Cu un singur kilometru înainte de intrarea în Jimbolia, şoferul a pierdut controlul maşinii, a derapat şi cursa nebunească s-a terminat într-un pom de pe marginea drumului. După ce s-au asigurat că şoferul nu a păţit nimic, poliţiştii de frontieră au controlat în amănunt maşina. Suspiciunea le-a fost confirmată.

Dosar penal pentru terecere frauduloasă a frontierei

„Echipa operativă, împreună cu lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit  aspra autoturismului, ocazie cu care în portierele din spate au fost descoperite ascunse 300 de pachete cu ţigări, mărcile «Viceroy» şi „«Fast»”, de provenienţă sârbească, în valoare de aproximativ 1.300 de lei”, spune Ciprian Gaic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş. Şoferul a fost amendat cu 500 de lei şi i s-a făcut dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei. Celălalt pasager al maşinii, abandonat în vamă, era proprietarul de drept al autoturismului. Poliţiştii nu au luat nicio măsură împotriva acestuia. Traficantul de ţigări a scăpat de un al doilea dosar penal – pentru contrabandă. Conform noii legi, se poate considera contrabandă dacă cineva este prins cu peste 500 de pachete de ţigări.

Comentarii

comentarii