Acasă Actualitate Una dintre cele mai mari agenții de turism din România și-a cerut...

Una dintre cele mai mari agenții de turism din România și-a cerut insolvența. Organiza excursii cu zboruri charter și din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai cunoscute agenții de turism, datorită destinațiilor preferate de români, Kusadasi SRL, și-a cerut insolvența, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 26 iulie.

Kusadasi a organizat excursii cu zboruri charter din mai multe orașe spre Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt), arată Adevărul. Kusadasi SRL este una dintre cele mai mari și mai vechi agenții de turism din România.

A fost înființată în 1998, în urmă cu 25 de ani și, dacă la început se concentra pe destinația Kusadasi și alte locații din Turcia, de-a lungul anilor portofoliul a fost extins permanent, agenția devenind unul dintre cei mai importanți touroperatori pe Turcia, Egipt și, mai nou, pe Tunisia.

Pentru această vară, Kusadasi organizează excursii cu zboruri charter de la Suceava spre Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt). De asemenea, oferta Agenției de Turism Kusadasi cuprinde vacante cu zboruri charter spre Turcia, Egipt și Tunisia, cu plecări din Iași, Cluj, București, Baia Mare, Sibiu, Timișoara sau Târgu Mureș.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că a deschis joi o acţiune de control la sediul agenţiei de turism organizatoare Kusadasi pentru a verifica situaţia companiei, respectiv pachetele de servicii şi serviciile de călătorie asociate comercializate. Agenţia de turism şi-a cerut recent falimentul, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 26 iulie. Cererea de insolvenţă/faliment a fost depusă la Tribunalul Bucureşti la data de 14 iulie.

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a deschis joi, 20 iulie a.c., o acţiune de control la sediul agenţiei de turism organizatoare Kusadasi (Licenţă nr. 52/29.10.2018), în scopul verificării situaţiei operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii şi a serviciilor de călătorie asociate comercializate. Agenţia de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanţă, a insolvenţei. Precizăm că societatea comercială menţionată a depus, la data de 14 iulie, o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, cu posibilitate de reorganizare a activităţii”, informează ministerul.

În prezent, agenţia de turism Kusadasi are în derulare aproximativ 500 de pachete de servicii de călătorie.

”Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor agenţiei de turism, toate plecările, până la data de 24 iulie, sunt ferme şi confirmate. În continuare, situaţia fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual”, mai arată Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

 

Comentarii

comentarii