Acasă Actualitate Una dintre terasele ilegale a încercat să fenteze primăria. Fritz: „Ghinion! Echipele...

Una dintre terasele ilegale a încercat să fenteze primăria. Fritz: „Ghinion! Echipele noastre erau pregătite”

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz anunță că nu toți proprietarii celor patru terase ilegale s-au împăcat cu ideea că rămân fără scaune și mobilier. Una dintre terase și-a strâns scaunele când a văzut că angajații primăriei vizitau altă unitate aflată în aceeași situație, dar a doua zi le-a scos la loc. Municipalitatea, însă, și-a trimis din nou echipele pe teren.

„Ce tupeu! Una din terasele ilegale de ieri a reușit să își strângă o parte a mobilierului înainte de a ajunge echipele noastre. Au văzut ce se întâmplă și preventiv au eliberat ei domeniul public. Ar fi putut fi un gest de maturitate, să elibereze domeniul public din propria voință așa cum am cerut de luni de zile, doar că … astăzi, când au zis ei că «pericolul» a trecut, au scos din nou mobilierul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ghinion! Echipele noastre au fost pregătite și au intervenit urgent: mobilierul a fost ridicat și domeniul public curățat. Urmează factura pentru ridicare, transport și depozitare”, explică primarul Dominic Fritz, într-o postare pe rețelele de socializare.

Edilul-șef mai vorbește și de celelalte „surprize” descoperite pe teren: terase care „fură” apă din sistemul public și branșamente la curent făcute fără proiecte și avize. Noul regulament de terase, explică Fritz, ar trebui să ducă la evitarea acestor situații pe viitor

„Și apropos, desființarea teraselor ne-a adus și alte «surprize». Unii fură apa cu care udăm spațiul verde din zona centrală pentru a o folosi la nevoile terasei. Alții au branșamente la curent făcute fără proiect și avize. Tocmai de aceea am făcut un nou regulament pentru terase în această vară. Pentru a avea reguli clare pentru toată lumea prin care să protejăm cetățenii. Agentul economic trebuie să răspundă și de legalitatea construcțiilor în care funcționează afacerea, dar și de igiena și sănătatea publică. Singura luptă pe care o duc este cu nesimțirea și nerespectarea legii. În rest, oricare din terasele desființate se poate autoriza, la fel cum au făcut vecinii lor de afacere. În condițiile legii și ale regulamentului local pot funcționa și ne putem bucura de un oraș civilizat și viu”, încheie primarul.

Comentarii

comentarii