Acasă Actualitate Unde-şi mai aruncă românii gunoiul? – FOTO

Unde-şi mai aruncă românii gunoiul? – FOTO

438
DISTRIBUIȚI

În sensul giratoriu de lângă fabrica AEM şi la ieşirea din oraş, mai exact lângă fosta fabrică Optica, au apărut gunoaie între liniile de tramvai. Aceste rampe clandestine de gunoi s-au format, cel mai probabil, chiar cu ajutorul vatmanilor, care trag tramvaiele pe linie moartă, pentru a-şi trage puţin sufletul. Culmea este că în timp ce se odihnesc, vatmanii de pe tramvaie consumă suc, bere, cafea, iaurt şi chiar alcool pur, dacă este să ne luăm după gunoaiele care stau între liniile de tramvai. Astfel de cazuri mai pot fi întâlnite şi pe liniile celorlalte tramvaie din oraş. Începând de săptămâna viitoare, poliţiştii comunitari din Timişoara vor patrula prin tot oraşul, pentru a-i depista pe vatmanii indisciplinaţi.

Dacă aceştia vor fi prinşi că aruncă gunoaie pe spaţiul public, vor fi sancţionaţi cu sume între 500 şi 1.000 de lei. Vatmanii de pe tramvaiele din oraş au fost luaţi la ochi chiar de şefii lor din RATT, aceştia spunând că îi vor monitoriza şi îi vor sancţiona aspru, dacă se va dovedi că aceştia încalcă hotărârile consiliului local.
{vsig}galerie/poze gunoaie{/vsig}
Cosmin Bradu: "Dacă vor fi prinşi, vor fi sancţionaţi aspru"

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Timişoara, Cosmin Bradu, spune că se fac controale periodice, pentru a vedea dacă cei care conduc mijloacele de transport în comun încalcă legile bunului-simţ. "Noi facem astfel de controale lunar, pentru a-i depista pe cei care încalcă legile, pot să vă spun că, oricum, gunoiul dintre liniile de tramvai este adunat de angajaţii RATT. Angajaţii noştri pot fi sancţionaţi doar atunci când sunt prinşi, ei riscă sancţiuni destul de severe din partea conducerii regiei", spune Cosmin Bradu.

Nicoleta Popa: " Zilnic, dăm amenzi celor care aruncă gunoaie"

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare din Timişoara, Nicoleta Popa, spune că în primele trei luni ale acestui an au fost aplicate mai multe amenzi contravenţionale celor care depozitau gunoi pe spaţiul public. "În primul trimestru, am aplicat un număr de 383 de amenzi, cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, celor care depozitau gunoi pe spaţiul public. De asemenea, am mai aplicat un număr de aproape 500 de amenzi cuprinse între 50 şi 100 de lei celor care nu protejau spaţiul verde din oraş. Oricum, poliţiştii comunitari din oraş vor patrula în continuare, pentru a-i face pe timişoreni să respecte hotărârile consiliului local”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara..

Comentarii

comentarii