Acasă Administraţie Unde și cum se pot vinde mărțișoare la Timișoara?

Unde și cum se pot vinde mărțișoare la Timișoara?

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara anunță, printr-un comunicat, că în perioada 18 – 21 februarie se pot depune cererile pentru obţinerea avizului pentru comercializarea mărţişoarelor, felicitărilor şi altor miniaturi reprezentative. Perioada de comercializare va fi 27 februarie-2 martie.

Documentele necesare se pot înregistra la sediul Primăriei, camera 12, ghişeele 8 şi 9. Conform comunicatului, dosarele trebuie să conțină:

„-cerere tip obţinută de la ghişeele 8 sau 9, camera 12;

-copie buletin de identitate, carte de identitate  sau copie act  firmă (copie Certificat Unic de Înregistrare). Pentru locaţiile din Piaţa Victoriei, solicitanţii trebuie să deţină copie C.U.I./Carte de Identitate/buletin  cu domiciliul în Timişoara, carnet student (Facultatea de Arte Plastice), carnet meşteşugar eliberat de Asociaţia Meşteşugarilor şi Comercianţilor Tradiţionali şi o simulare fotografică a exponatelor prezentate spre vânzare pe panouri tip şevalet”.

Taxele care trebuie plătite sunt: de autorizare- 69 de lei, de imprimat –  6 lei şi de ocupare a domeniului public-3 lei/mp/zi în zona A sau 2 lei/mp/zi în zona B. Acestea se achită anticipat pentru toată perioada de autorizare, în momentul înregistrării cererii, fără posibilitatea restituirii.

Astfel, locurile unde vor putea fi mărțișoarele comercializate sunt:

ZONA A

Piaţa Victoriei;

Ceas Floral- bd. Proclamaţia de la Timişoara-platou;

str.Mărăşeşti;

Piaţa A.Mocioni- platou

Zona B

Parcul Copiilor (bd. Revoluţiei 1989)-platou

Bv. Regele Carol I ( de la str.I.Văcărescu până la str.Gen.I.Dragalina);

Piaţa Nicolae Balcescu;

Dîmboviţa-platou;

Calea Şagului colţ cu L.Rebreanu (ARTA TEXTILĂ);

Calea Şagului colţ cu str.L.Rebreanu (PROFI);

În faţa Pieţei Doina-platou;

Calea Martirilor colţ cu str.Naturii;

Piaţa din zona Soarelui;

Calea Buziaşului -platou;

Zona Spitalului Judeţean ( str.Arieş);

Str.Daliei(între str.Al Vaida Voievod şi L.Catargiu);

Str.S.Bărnuţiu – Calea Dorobanţilor (zona Modern);

Piaţa Traian;

Calea Sever Bocu;

Str.Sf. Apostoli Petru şi Pavel;

Calea Aradului- str.Liege;

CaleaTorontalului-platou;

Str.Circumvalaţiunii- platou;

Zona Piaţa Dacia;

Str.Gen.Dragalina- bd. Gării;

Aleea FC Ripensia.

Pentru o bună organizare, Primăria mai sfătuiește:

„-Operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare  Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale şi Gestiune Spaţii  Publicitare, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în aviz. Încalcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţionarea contravenţională a  persoanei sau reprezentantului firmei, de către agenţii constatatori, precum şi retragerea avizului de către emitent;

-Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea Avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timişoara;

-Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane, duce la retragerea Avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei”.

Comentarii

comentarii