Acasă Cultura Underground 2. Isprava se repetă sau despre o altă față a Timișoarei...

Underground 2. Isprava se repetă sau despre o altă față a Timișoarei văzută de 19 autori

DISTRIBUIȚI

Anul trecut  scriitorul Cristian Vicol a coordonat la Brumar Publishing House un volum de proză scurtă, Underground, scrisă de autori născuți, crescuți sau mutați în Timișoara despre o altă față a orașului, adică cea nevăzută, a periferiei și a subteranelor.

“Anul acesta, alături de editoarea Loredana Tirzioru, repetăm isprava, de data aceasta cu alți 19 autori faini-faini – unii debutanți, alții cu o carieră literară semnificativă – despre Timișoara lor, a celor care au devenit eroii urbani ai cartierelor mărginașe, despre locurile underground care au dispărut (în mare parte), despre periferie – cu bune și cu rele, despre aventurile lor în Timișoara nevăzută, departe de promenadă și dichis”, a explicat Cristian Vicol.

În cuprinsul acestui volum se află povești despre Timișoara scrise de Katharina Sigrid Eismann, Şerban Foarţă, Galasiu Liviu, Lucian Ionică, Doru Iosif, Adrian Marcu,  Viorel Marineasa, Oana Minoiu, Andrei Mocuța, Corina Ozon, Dănuț V. Popescu, Eliana Popeți,  Alexandru Potcoavă, Alina Radu, Beatris Serediuc, Teodora Talhoş,  Alexandra Țunea, Bogdan Varvari, Daniel Vighi.

“Le mulțumesc tuturor celor care au participat la acest volum. Povestirile celor 19 autori cartografiază o Timișoară absolut fascinantă. Îi mulțumesc și Loredanei, fără de care această geografie a imaginarului local poate nu ar fi existat.

Mulțumiri speciale doamnei Lia Vighi care ne-a trimis un text al celui care a fost unul dintre exponenții vieții literare timișorene – scriitorul și profesorul Daniel Vighi.

În curând vom anunța și lansarea, care va avea loc cândva pe la mijlocul lunii decembrie. Stați cu ochii pe editură și pe autori pentru mai multe detalii – este mesajul lui Cristi Vicol.

 

Comentarii

comentarii