Acasă Actualitate Unitatea mobilă ATI de la Spitalul Municipal Timișoara, pusă în funcțiune, luni....

Unitatea mobilă ATI de la Spitalul Municipal Timișoara, pusă în funcțiune, luni. Încă 12 paturi ATI pentru COVID-19, pe lângă cele 45 deja existente în Timiș

744
DISTRIBUIȚI

Luni după-amiază, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal a fost operaționalizată și, astfel, crește capacitatea de tratare a cazurilor de COVID-19 în Timișoara și județ. Vor fi disponibile 12 noi paturi ATI, toate dotate și concentratoare de oxigen. În plus, Spitalul Municipal a dotat unitatea și cu un aparat ASTRUP, folosit pentru analize uzuale, astfel încât pacienții să nu mai fie transportați până în clădirea spitalului.

În Timiș, până acum, erau disponibile 45 de paturi de ATI dedicate tratării infecției cu coronavirus, la Spitalul Județean, Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul Municipal Lugoj și Casa Austria, pe lângă cele șase de la Maternitatea Bega, dedicate gravidelor și lăuzelor, cele patru de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și cele șase de la Spitalul de Boli Cardiovasculare, dedicate cardiacilor, dintre care unul utilizat.

În total, nu doar la ATI, în spitalele de profil din județul Timiș există un număr de 612 paturi dedicate COVID-19, la care se mai adaugă 139, disponibile la „Bega”, „Louis Țurcanu” și „Boli Cardiovasculare”. Luni, erau ocupate 387 (procent 63,24%) din prima categorie și 23 din cele trei spitale amintite, dedicate gravidelor, lăuzelor, copiilor și cardiacilor.

Comentarii

comentarii