Acasă Administraţie Unitățile de alimentație publică din Timișoara, obligate să prezinte un meniuri „minimal...

Unitățile de alimentație publică din Timișoara, obligate să prezinte un meniuri „minimal bilingve”

1247
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a aprobat, în ședința din 7 februarie, proiectul privind „obligativitatea prezentării minimal bilingve a meniului”. Astfel, localurile din Timișoara vor fi nevoite să-și prezinte oferta în română și engleză, la care se vor putea adăuga oricâte alte limbi.

Inițial, proiectul menționa doar „meniu bilingv”, dar la amendamentul propus de Simion Moșiu, s-a schimbat formularea, astfel încât să nu se înțeleagă obligativitatea de a fi prezentat în strict două limbi. Acesta a spus că trebuie adăugat cuvântul „minim”, fapt ce a dus la replica lui Nicolae Robu, care l-a completat pe colegul său de consiliu, adăugând că formularea corectă pentru propunere ar trebui să fie „prezentării minimal bilingve a meniului”, formă după care a fost și aprobat proiectul.

În cadrul aceleiași discuții, Adrian Orza, fost viceprimar și actual consilier local, a venit cu propunerea ca, pe viitor, dacă și juriștii vor considera acest tip de proiect aplicabil, Primăria să impună și alte cerințe, pentru a fi oferite servicii la nivel de Capitală Europeană a Culturii.

Primarul Nicolae Robu a și explicat cum va funcționa mecanismul: „Noi trebuie să dăm acordul comercial de funcționare și stabilim că asta-i regula. Ca să primești acordul comercial de funcționare trebuie să prezinți meniul cel puțin în două limbi. Așa se așază lucrurile!”

Comentarii

comentarii