Acasă Politica Uniunea Bulgarilor din Banat – România se dezice de votul deputatei Csokany,...

Uniunea Bulgarilor din Banat – România se dezice de votul deputatei Csokany, care “şi-a urmărit interesul personal”

2416
DISTRIBUIȚI

Uniunea Bulgarilor din Banat susține că deputata cu probleme penale Petronela Mihaela Csokany n-a avut niciun mandat din partea organizației pentru a vota modificarea Codului Penal și a făcut-o urmărindu-și doar propriul interes.

“Urmare a situaţiei create în urma votului din Camera Deputaţilor din data d 4 iulie 2018 (modificarea Codului penal, n.r.) pe această cale informăm opinia publică următoarele aspecte:

  1. Deputata Csokany Petronela nu a solicitat şi nici nu a primit mandat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România referitoare la modul în care să voteze.
  2. Votul deputatei a fost exprimat în nume propriu , urmărindu-şi un interes personal. În acest sens, învederăm opiniei publice că există o plângere penală, depusă în 18 ianuarie 2018 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe numele deputatei.
  3. Deputata se află într-o situaţie conflictuală cu Uniunea Bulgară din Banat – România existând mai multe litigii pe rolul instanţelor timişene. de altfel, aceasta nu a deţinut şi nu deţine Cabinet de deputat la sediul UBBR. de foarte mult timp, ea nu mai reprezintă interesele UB, neavând contact cu majoritatea etnicilor bulgari şi dezavuăm comportarea ei în calitatea de deputat, reprezentant al minorităţii bulgare din România”, arată un comunicat al UBBR, semnat de prim-vicepreşedintele UBBR Velciov Ştefan şi secretarul general, Markov Nicolae.

Petronela-Mihaela Csokany, fost contabil al UBB-R din anul 2008, este acuzată de deconturi ilegale și transferuri de bani în propriul cont. Neregulile au fost constatate de un control al ANAF la Uniunea Bulgara din Banat. Inspectorii de la Finanțe au descoperit că deputata, în loc să achite obligațiile fiscale către stat, și-a transferat banii în propriile conturi. Din extrasele de cont a rezultat că s-au făcut deconturi în contul deputatului, de mai multe ori, în perioada aprilie 2013 – august 2017. În total ai fost realizate 130 de tranzacții reprezentând transferuri de bani în contul lui Csokany cu titlu de ”decont”, suma totala fiind de 980.243 lei. De asemenea, în perioada ianuarie 2008 – august 2017 din contul U.B.B.-R. s-au făcut un număr de 109 tranzacții reprezentând retrageri de numerar pentru plata salariilor, suma totală astfel retrasă fiind de 4.318.692 lei.

Comentarii

comentarii