Acasă Actualitate Uniunea Europeană cere despăgubiri într-un al doilea proces intentat laboratorului AstraZeneca

Uniunea Europeană cere despăgubiri într-un al doilea proces intentat laboratorului AstraZeneca

433
DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană (CE) dă din nou în judecată laboratorul anglo-suedez AstraZeneca şi cere despăgubiri, a anunţat un purtător de cuvânt al Bruxellesului, precizând că plângerea urmează să fe depusă marţi şi vizează tot întârzieri în livrarea vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, relatează AFP.

După o primă procedură judiciară lansată la sfârşitullui aprilie împotriva laboratorului farmaceutic, vizând obţinerea unei livrări mai rapide, cea de a doua plângere vizează fondul cazului.

Această a doua procedură judiciară vizează obţinerea unor despăgubiri.

AstraZeneca a livrat doar 50 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 din cele 300 de milioane comandate până la sfârşitul lui iunie de către Comisie.

Laboratorul dădea asigurări în martie, când evoca probleme de producţie şi de export, că va livra doar o treime din dozele prevăzute în contract.

AstraZeneca s-a angajat, de asemenea, faţă de UE să atingă pragul livrării a 50 de milioane de doze de vaccin anticovid. Însă nu şi-a respectat – din nou – angajamentul şi a livrat doar 47 de milioane de doze.

Comisarul european însărcinat cu Industria şi piaţa unică Thierry Breton a anunţat duminică, de Ziua Europei, că Bruxellesul nu va reînnnoi contractul cu laboratorul anglo-suedez.

Comentarii

comentarii