Acasă alegeri locale 2012 Uniunea Sârbilor susține USL la alegeri

Uniunea Sârbilor susține USL la alegeri

DISTRIBUIȚI

Uniunea Sârbilor din România (USR), reprezentată de preşedintele Ognean Crstici, a semnat, în 2 iunie, la Timişoara, un protocol de susţinere cu Uniunea Social-Liberală. Protocolul a fost semnat de ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, ca reprezentant al PNL, Ilie Sârbu – vicepreşedinte al PSD şi Maria Grapini – vicepreşedinte PC. Marcel Vela, primarul oraşului Caransebeş şi membru în BPC al PNL, a precizat că protocolul va fi semnat şi la nivel judeţean de către cei trei preşedinţi ai organizaţiilor din Timiş – Nicolae Robu – preşedintele PNL Timiş, Maria Grapini – preşedintele PC Timiş şi Titu Bojin – preşedintele PSD Timiş.
Ognean Crstici a menţionat că Uniunea Sârbilor din România are doar în 11 unităţi electorale candidaţi proprii.
“Protocolul este valabil acolo unde nu avem candidaţii noştri, adică în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Dorinţa de susţinere a venit de la organizaţiile locale. Noi suntem o asociaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţii sârbe. Avem localităţi unde membrii noştri şi-au exprimat dorinţa de a susţine membri ai USL. Este o cerere expresă pe care au făcut-o ei şi neavând personalitate juridică, semnăm acest protocol la nivel naţional. USR are 11 unităţi electorale, unde are candidaţi”, a declarat Crstici.
La nivel local, în Timişoara, USR, alături de alte minorităţi, semnase un protocol de colaborare cu UDMR şi celelalte minorităţi slave din judeţ (bulgari şi ucraineni), pentru mandatul următor. Conform acestui protocol, fiecare minoritate semnatară a protocolului va avea, prin rotaţie, timp de un an, câte un reprezentant în Consiliul Local Timişoara.

 

Comentarii

comentarii