Acasă Actualitate Universitatea de Științele Vieții “Mihai I ”Timișoara susține producătorii locali, într-un parteneriat...

Universitatea de Științele Vieții “Mihai I ”Timișoara susține producătorii locali, într-un parteneriat cu suflet românesc

DISTRIBUIȚI

În calitate de membră a acordului tripartit „Creștem Comunități”, semnat de către Asociația Casa Majestății Sale și lanțul comercial Profi, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I” Timișoara a fost reprezentată sâmbătă, 29 aprilie 2023, la festivitățile de deschidere a Festivalului Suflet de România, organizat pe Domeniul Regal de la Săvârșin.

Prof.univ.dr. Cosmin Popescu, rector al Universității de Științele Vieții Mihai I,  prof. univ.dr. Florin Imbrea, decan al Facultății de Agricultură și Alexandru Făgăraș, director al Agro Campus și coordonator Akademika Market, dascāli, alumni și studenti au luat parte la deschiderea oficială onorată de prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, și de Principele Radu.

Festivalul Suflet de România este un eveniment care încurajează gospodarii să se conecteze la comunitate și ajută locuitorii acestei țări să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc. La eveniment au fost prezenți peste 40 de mici producători locali cu ofertele lor, dar și meșteșugari.

„Vreau să mulțumesc Universității de Științele Vieții Mihai I din Timișoara pentru încrederea acordată și pentru că au pus suflet în acest festival făcut din suflet. Singura șansă la dezvoltare și bunăstare este prin implicare, ceea ce facem împreună inclusiv în aceste zile de sărbătoare”, a spus Călin Costinaș, directorul general adjunct al Profi.

„Universitatea de Științele Vieții Mihai I continuă să acționeze pentru a sprijini producătorii locali și agricultura românească.”, a declarat în deschiderea oficială prof.univ.dr. Cosmin Popescu, rectorul universității.

Evenimentul a fost inițiat de Profi pentru a încuraja comunitatea să se conecteze la valorile autentice, gusturile bune și tradițiile satului românesc prin intermediul unor experiențe trăite într-un cadru natural în care este recreată lumea rurală așa cum  e bine să fie cunoscută și de generațiile mai noi.

Pe 29 și 30 aprilie, între orele 12:00 – 19:00, festivalul Suflet de România le oferă participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal sub forma unui tur inițiatic în lumea satului, trecând prin Hanul Târgoveților, Târgul satului, Piața satului, Drumul Artizanilor și Ulița copiilor, să întâlnească meșteșugari cu oferta lor, dar și să participe la concerte susținute de Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Daniel Julean și Trupa Calendar, alături de ansambluri de muzică populară dar și de muzică clasică.

Debutul festivalului a fost precedat de deschiderea, în premieră pentru public, a Casei Ceaiului – creată pentru a completa serviciile de ospitalitate oferită vizitatorilor – și deschiderea programului de vizitare a Domeniului Regal de la Săvârșin.

Comentarii

comentarii