Acasă Actualitate Universitatea de Științele Vieții Timișoara a organizat deschiderea anului academic 2023-2024

Universitatea de Științele Vieții Timișoara a organizat deschiderea anului academic 2023-2024

DISTRIBUIȚI

Luni 2 octombrie, în prezența cadrelor didactice a miilor de studenți și a autorităților locale, județene și ecleziastice, în persoana ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a organizat deschiderea anului academic 2023-2024.

Cu acest prilej, prof.univ.dr. Cosmin Popescu, rectorul USV, în discursul său, a spus: 

“Pentru anul 2023 -2024 am pregătit multe surprize plăcute pentru studenți și cadrele universitare. Bun venit în noul an pentru boboci, pentru toți studenții Universității de Științele Vieții. Sunteți la început de drum pentru ceea ce înseamnă profesia în domeniul agriculturii. Pentru a fi om liber e foarte important să faci ceea ce îți place.

Sunt unii studenți care după un an sau doi se răzgândesc și renunță sau sunt alți studenți care au făcut un an sau doi în alte universități și au venit aici și sunt în anul întâi la USV. Vă felicit că ați avut curajul să luați viața în mâini și și v-ați dat seama ce vă place cu adevărat pentru a fi oameni liberi.

Deci dacă vrei să fiți liber, faceți în viață ceea ce vă place, evident pentru binele dumneavoastră, al familiei și al comunității în care trăiți cu limitele trasate foarte clar de societatea românească. Dacă vreți să fiți și fericiți trebuie să înțelegeți că trebuie să îți placă ceea ce ai făcut sau ceea ce faci.

După ce te-ai angrenat într-o activitate, trebuie să te uiți în spate și să fii mulțumit cu ceea ce ai făcut. Eu îmi doresc foarte mult ca la finalul celor patru ani sau șase ani de studii ai dumneavoastră, m-aș bucura foarte mult să vă uitați în spate și să vă placă ceea ce ați făcut, să fiți mulțumiți și să vă începeți profesia cu entuziasm  pentru care v-ați pregătit.

Aveți posibilitatea în Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I al României se vă formați ca și oameni, ca și caractere și și ca profesioniști. Din această universitate în cei aproape 80 de ani de existență, au plecat oameni care fac cinste și acum universității și societății române.

În sală există dascăli emeriți, oameni care gestionează businessuri importante și conduc instituții importante sau fac politică la nivel înalt. Sunt aici în fața dumneavoastră pentru a vă susține în noua profesie și a vă transmite un model exemplar de viață și de succes. Le mulțumesc că sunt aici. Vă mulțumesc că sunteți aici să-i încurajăm și să-i susținem pe tinerii studenți în noua viață pe care pornesc astăzi, fiindcă și noi am fost susținuți la rândul nostru când am fost în situația lor”.

”Dragi studenți din anul I, suntem încântați să vă avem alături și să vă primim în comunitatea noastră academică. Începutul unei noi călătorii în învățământul superior este o etapă memorabilă și suntem aici pentru a vă sprijini pe parcursul acestei experiențe unice. Pentru a vă ajuta să vă conectați cu colegii și cu mediul academic, vă invităm să participați la evenimentele speciale pregătite pentru voi în acest nou an universitar”, a fost cuvântul de bun venit din partea conf.univ. Petru Mergheș – prorector cu Activități Sociale și Studențești.

Comentarii

comentarii