Acasă Actualitate Universitatea de Științele Vieții Timișoara, la Festivalul de Tomate de la Bruxelles,...

Universitatea de Științele Vieții Timișoara, la Festivalul de Tomate de la Bruxelles, cu 300 de varietăți

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara participă în perioada 27 – 28 august 2022, la ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Tomate de la Bruxelles, Belgia, unde expun producători din toată Europa.

Prof.univ. dr. Radu Șumălan a explicat că, acolo, sunt prezenți patru producători de tomate din patru județe din România: Constanța, Vaslui, Piatra Neamț și Timiș, sub egida USV Timișoara.  E prima participare românească la asemenea eveniment international.

”Noi îi sponsorizăm și îi susținem să participle la această mare și importantă expoziție agricolă. Suntem în parteneriat cu aceste ferme. Ei tot voiau să meargă, dar nu aveau resursele financiare. Ne-am gândit că USV Timișoara îi poate ajuta, suportând transportul și cazarea lor. Ei participă cu fermele lor. Fiecare are banerele proprii, iar deasupra este sigla USV Timișoara.

La anul va participa și universitatea cu produsele proprii. Din punct de vedere logistic, prezența lor la Bruxelles este sub egida universității. Este prima participare românească la Festivalul Internațional de Tomate de la Bruxelles Belgia. Standul românesc este destul de mare. Avem 9 metri lungime cu peste 300 de varietăți de tomate”, a spus prof. Șumălan, vineri, 26 august.

Comentarii

comentarii