Acasă Actualitate Universitatea de Vest din Timișoara – confirmare internațională în Times Higher Education...

Universitatea de Vest din Timișoara – confirmare internațională în Times Higher Education Subject Rankings 2023 

DISTRIBUIȚI

Actuala ediție a clasamentului internațional Times Higher Education Subject Rankings (2023) plasează Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin domeniul Științe Sociale, în top 501-600 la nivel mondial, dintr-un total de 941 de universități incluse în această ierarhizare.

Rezultatul plasează UVT printre cele șapte universități din România care au fost incluse în prezenta ediție pe domeniul analizat. În ce privește diferențele de la an la an, UVT a reușit în ediția 2023 aproape să își dubleze scorul pentru citări față de anul trecut și să rămână la același nivel în scorul pentru veniturile din industrie.

Subdomeniile aferente domeniului Științele Sociale sunt: studii de comunicare și media, științe politice și studii internaționale (inclusiv studii de dezvoltare), sociologie și geografie. Acest ranking, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul a cinci dimensiuni, recalibrate pentru fiecare domeniu, ponderile indicatorilor fiind adaptate fiecărui domeniu în parte.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Rankingul Times Higher Education Subject Rankings 2023 aduce pentru comunitatea academică din UVT o confirmare internațională de prestigiu în domeniul științelor sociale, o arie de cunoaștere în care am investit constant în ultimii ani, atât prin tematicile de cercetare deschise cât și prin implicarea în viața comunității, prin variate formate participative. Este un succes care confirmă drumul ascendent pe care îl parcurg științele sociale la UVT.” https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/subject-ranking/social-sciences#!/page/0/length/25/locations/ROU/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

 

 

Comentarii

comentarii