Acasă Actualitate Universitatea de Vest Timișoara analizează  reluarea cursurilor în format clasic față în...

Universitatea de Vest Timișoara analizează  reluarea cursurilor în format clasic față în față

DISTRIBUIȚI

În urma întrunirilor executive și a dezbaterilor organizate de către președintele României, Klaus Iohannis, joi, cu scopul de a decide modalitatea de reluare a cursurilor în sistemul de învățământ, odată cu începerea semestrului al doilea, prevăzută pentru luna februarie, a fost propusă reluarea activităților din învățământul preuniversitar în formatul clasic, în mai multe scenarii, sub rezerva celor mai recente evoluții epidemiologice.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, a explicat că, în paralel, a fost făcută o trimitere la activitatea universităților, care vor dezbate și vor decide maniera în care se vor alinia la scenariul după care funcționează şi procesul didactic în învățământul preuniversitar.

Pentru pregătirea reluării activității în formatul clasic, în cadrul comunității academice a Universității de Vest din Timișoara vor fi organizate consultări, în cadrul fiecărei facultăți, pentru a dezbate și pentru a adopta cele mai oportune decizii cu privire la formatul în care se vor desfășura activitățile didactice în semestrul al doilea.

„Pe tot parcursul anului trecut, am căutat să păstrăm în activitatea UVT formatul clasic, al activităților față în față, dar condițiile crizei pandemice nu ne-au permis să rămânem în activități clasice, ci doar, cel mult, în sistem hibrid, și acesta pentru o scurtă perioadă de timp. Am avut în vedere, permanent, de la începutul crizei pandemice, nevoia firească de normalizare a programului universitar, pentru reluarea cursurilor față în față. Sperăm ca evoluția epidemiologică să ne permită revenirea la formatul clasic al activităților UVT, de la începutul următorului semestru”, a spus rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

În zilele următoare vor fi consultate cadrele didactice și studenții din fiecare facultate componentă a UVT cu privire la modalitatea de desfășurare a activității didactice în semestrul al doilea, iar structurile de conducere ale facultăților vor analiza rezultatele acestui proces de consultare precum și situațiile și condițiile de reluare a cursurilor și seminarelor, o decizie a UVT urmând să fie exprimată înainte de data începerii semestrului al doilea. Deciziile luate vor avea în vedere ansamblul condițiilor pandemice și de securitate medicală, pentru ca revenirea în spațiile universității să se realizeze sub semnul deplinei siguranțe pentru studenți, profesori și cercetători.

 

Comentarii

comentarii