Acasă Actualitate Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a organizat cea de-a XX-a ediţie aniversară...

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a organizat cea de-a XX-a ediţie aniversară a „Zilelor Academice Arădene”

301
DISTRIBUIȚI

„CALITATE, EXCELENŢĂ ACADEMICĂ, MULTICULTURALITATE”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a organizat, în perioada 14 -16 mai 2010, cea de-a XX-a ediţie aniversară a „Zilelor Academice Arădene”, prin organizarea Conferinţei Internaţionale „CALITATE, EXCELENŢĂ ACADEMICĂ, MULTICULTURALITATE”.
„Zilele Academice Arădene” au fost onorate de peste 1.000 de participanţi, oficialităţi locale şi naţionale – Gheorghe Falcă, primar al Aradului, Călin Bibarţ, prefect al Aradului, Adrian Ţolea, vicepreşedinte al CJA, Gavrilă Ghilea, prefect al judeţului Bihor, arhiepiscopul Timotei Seviciu, academicieni, cadre didactice, studenţi, precum şi delegaţii a 17 universităţi partenere din Europa şi SUA. Au fost transmise mesaje din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a primului ministru Emil Boc. 
Conferinţa internaţională a fost prezidată de rectorul fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care a adresat un mesaj de bun venit oaspeţilor aflaţi la deschiderea lucrărilor din Sala Palatului Cultural Arad.
Unul dintre momentele importante a „Zilelor Academice Arădene” a constituit inaugurarea noului Campus Universitar „Vasile Goldiş”, aflat pe str. Lucian Blaga nr. 86 din Arad, o investiţie de peste 12 milioane de euro din fondurile proprii ale universităţii arădene.
Campusul universitar are o suprafaţă de două hectare de teren, având patru imobile cu trei nivele aşezate în careu în mijlocul căruia de află un parc cu spaţii verzi, un bazin cu fântână arteziană şi o bisericuţă de lemn.
Campusul Universitar „Vasile Goldiş” din Arad, este unul dintre cele mai moderne din România şi are o capacitate de studiu de 5000 de studenţi, săli de cursuri şi seminarii, patru amfiteatre dotate cu sisteme video şi sonorizare ultramoderne, centre de cercetare, sală de sport şi sală de gimnastică.
Centrul de Informatică este dotat cu 100 de computere conectate la internet, iar Institutul de Ştiinţe ale Vieţii cuprinde Centrul de Microscopie Electronică „George Emil Palade”, dotat cu două microscoape electronice performante TEM şi SEM, Centrul de Cercetări Farmacognostice, Laborator Cromatografie Lichidă, Laborator Cromatografie Solidă, Laborator Fitochimie.
Cu ocazia „Zilelor Academice Arădene” a fost inaugurat şi „Complexul Hotelier şi de Cercetări Transfrontalier” din Nădab, situat pe şoseaua naţională Arad – Oradea, care va fi manageriat, pentru activităţi antreprenoriale şi cercetare ştiinţifică, de către Facultatea de Ştiinţe Economice.    
De asemenea, s-au organizat opt conferinţe internaţionale pe facultăţi, iar la Grădina Botanică şi Castelul Universitar Macea ale UVVG s-au desfăşurat secţiuni şi comunicări ale cercurilor ştiinţifice studenţeşti cu peste 200 de autori studenţi din ţară şi străinătate, precum şi o întâlnire aniversară a Asociaţiei Absolvenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” – ALUMNI. Zilele Academice Arădene au cuprins şi Cupa Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ediţia a V-a, în cadrul căreia s-a desfăşurat şi o partidă de oină, sportul nostru naţional, unde a participat şi Echipa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Stat din Chişinău, Republica Moldova.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a subliniat că împlinirea a 20 de ani de istorie instituţională a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad (1990 – 2010) constituie, pentru comunitatea academică, un omagiu adus tuturor celor care au contribuit prin fapte şi realizări la dezvoltarea prestigiului universităţii. „Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Universitate cu calificativul maxim „grad de încredere ridicat” acordat în 2009 de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, a devenit o cetate a ştiinţei şi culturii arădene, transilvane şi euro-regionale, integrată la nivel european ca membră a Asociaţiei Universităţilor Europene – EUA, Consorţiului European „Carolus Magnus”, Asociaţiei Universităţilor Danubiene, Asociaţiei Universităţilor Transcarpatice (ACRU), Alianţa Universităţilor pentru Democraţie (AUDEM), deţinând vicepreşedinţia FEDE – Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare, organism participativ al Consiliului Europei”, a declarat dl. prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest Vasile Goldiş.
 

Comentarii

comentarii