Acasă Actualitate Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” continuă înscrierile pentru anul universitar 2010-2011

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” continuă înscrierile pentru anul universitar 2010-2011

499
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Iovan Marţian, prorector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de ieri că, în data de 2 august, s-a încheiat prima etapă de înscrieri pentru anul universitar 2010-2011, fiind admişi peste 3.600 de studenţi, în Arad şi filiale. „Îndeplinind condiţiile prevăzute de Regulamentul de burse studenţeşti, peste 300 de studenţi admişi în anul I la toate cele nouă facultăţi, sunt scutiţi de taxă de şcolarizare, fiind beneficiari ai burselor „Vasile Goldiş”. Pentru etapa de toamnă a înscrierilor, în vederea admiterii, Senatul Universitar a aprobat 150 de locuri scutite de taxe de şcolarizare, prin burse „Vasile Goldiş”. Este de remarcat că cei 3.600 de studenţi admişi în etapa I provin de la colegii naţionale şi licee de prestigiu din Arad (Moisă Nicoară, Elena Ghiba Birta, Economic, Ţichindeal, Liceul german), dar şi din ţară (Bucureşti, Baia Mare, Craiova, Constanţa, Focşani, Deva) şi din judeţele Argeş, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Vâlcea, Bistriţa). De asemenea, avem studenţi olimpici şi şefi de promoţii, care au obţinut burse «Vasile Goldiş»”, a precizat prorectorul Iovan Marţian.  Pentru toţi studenţii admişi, care au solicitat cazare şi masă, s-au aprobat atât cazarea, cât şi masa, în condiţii deosebite, în Complexul studenţesc din strada Cocorilor. „Un interes deosebit a existat pentru specializarea Drept, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, pentru toate specializările Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, inclusiv cele cu predare în limba franceză şi engleză. De asemenea, avem un aflux deosebit de studenţi înscrişi la silvicultură, informatică, ştiinţe economice, relaţii internaţionale şi LMA”, a subliniat prof. univ. dr. Iovan Marţian. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” continuă înscrierile pe toată perioada lunii august, pentru anul universitar 2010-2011, la toate facultăţile din Arad şi filiale. Ne se percep taxe de înscriere şi nici taxe de admitere pentru etapa de toamnă. Se fac, de asemenea, înscrieri la cele 54 de specializări masterale şi pentru admiterea la cele două şcoli doctorale în domeniul medicinei şi biologiei. Noul Campus Universitar „Vasile Goldiş” oferă atât pentru Şcolile doctorale, cât şi pentru Şcoala postdoctorală o infrastructură de cercetare ştiinţifică conformă exigenţelor Ariei europene a cercetării ştiinţifice. Deschiderea anului universitar se va face în noul Campus Universitar „Vasile Goldiş”, în data de 04.10.2010.

Specializări NOI pentru anul universitar 2010-2011

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” promovează conceptul de învăţământ integrat, care este unul fundamental în opţiunile Senatului Universitar. Pentru anul universitar 2010-2011, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” oferă alte NOI specializări:
– Medicină (în limba engleză) – 6 ani, zi
– Nutriţie şi dietetică – 3 ani, zi  
      – Poliţie comunitară – 3 ani, zi
      – Peisagistică – 4 ani

Proiecte transfrontaliere, în parteneriat cu universităţi din Ucraina şi Ungaria

Prof. univ. dr. Gavril Ardelean, prorector al UVVG şi laureat al Academiei Române, s-a referit la parteneriatele transfrontaliere ale universităţii. Astfel,  o delegaţie a UVVG condusă de prof. univ. dr. Gavril Ardelean va efectua, în această perioadă, o vizită academică la universităţile din Ujgorod, Lvov, Kiev (Ucraina) şi universităţile din Debrecen, Miskolc (Ungaria), în vederea încheierii parteneriatelor pentru derularea unor teme de cercetare ştiinţifică transfrontaliere.  

Proiectul „Promovarea turismului cinegetic în judeţul Arad” 

Prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior, cancelar al universităţii, a prezentat Proiectul „Promovarea turismului cinegetic în judeţul Arad”. „În baza unui proiect finanţat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Centrul Cultural Judeţean, în lunile august şi septembrie realizăm proiectul privind promovarea unor produse turistice cinegetice specifice judeţului Arad. Procedeul este unul inedit şi ecologic, proiectul realizându-se prin foto-video-vânătoare în pădurile din mai multe ocoale silvice din judeţ”, a punctat prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior.
 

Comentarii

comentarii