Acasă Actualitate Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi-a prezentat oferta educaţională pentru anul universitar...

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi-a prezentat oferta educaţională pentru anul universitar 2010-2011

399
DISTRIBUIȚI

Aula „Ştefan Cicio Pop” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a găzduit, vineri, 30 aprilie, festivitatea celei de-a XII-a ediţii a „Târgului Educaţiei Universitare”, unde au participat în jur de 2000 de elevi, cadre didactice şi părinţi. Acţiunea de orientare şcolară şi vocaţională a fost organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad. Festivitatea a fost deschisă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, în prezenţa prof. univ. dr. ing. Petru Andea, Consilier şef al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Calificările din Învăţământul Superior şi Parteneriat cu Mediul Economic şi Social (ACPART) din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, decani, prodecani, studenţi.

Succese academice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”

Târgul educaţional a cuprins un bogat material ilustrativ, cu recentele apariţii editoriale şi succese academice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. În standurile special amenajate a fost prezentată întreaga ofertă academică pentru anul universitar 2010-2011, din cele 9 facultăţi ale Universităţii, cu cele 37 de programe de studii de licenţă, 54 de programe de studii masterale, cele două şcoli doctorale acreditate în medicină şi biologie, precum şi „Şcoala Postdoctorală pentru Biodiversitate Zootehnică şi Biotehnologii Alimentare pe baza Ecoeconomiei şi Bioeconomiei necesare Ecosanogenezei”, realizată în parteneriat cu Academia Română, prima de acest fel din România. Standuri speciale au fost dedicate Institutului pentru Ştiinţele Vieţii, Centrelor de cercetare, Departamentelor şi performanţelor în asigurarea calităţii academice. Au fost prezentate şi locurilor fruntaşe ocupate de UVVG în clasamentele naţionale şi internaţionale: Locul 6 în clasamentul ARACIS – Universităţi pentru care garantează Statul Român; Locul 24 în Clasamentul Realizat de Agenţia Germană Kienbau Management Consultants; Locul 8 în Topul Universităţilor din România pe Internet – realizat de Organizaţia Internaţională din Spania ,,4 International Colleges & Universities”.

Dezvoltarea infrastructurii didactice şi de cercetare ştiinţifică

Dezvoltarea infrastructurii didactice şi de cercetare ştiinţifică a universităţii a fost prezentată prin panouri dedicate Centrului de Microscopie Electronică „Emil Palade”, dotat cu două microscoape electronice de înaltă performanţă – TEM şi SEM, achiziţionate prin firma americană FEI Company, din noul Campus universitar „Vasile Goldiş” – unde s-au investit 12 milioane de euro, Complexul Hotelier şi de Cercetări Transfrontaliere de la Nădab, care se vor inaugura în cadrul manifestărilor aniversare, din data de 14 mai 2010.
Posterul dedicat resurselor umane i-a prezentat pe doctorii Honoris Causa ai UVVG, academicieni, profesori asociaţi din ţară şi străinătate, dintre care îi amintim pe academician Răzvan Theodorescu, Petre Roman – fost prim-ministru al României, Vincenzo Milanesi, Franco Bosello, Patricia Messina – Universitatea Padova, Heinrich Kern – Universitatea Krems, Klaus Wegman, Bastian Kaiser – Universitatea Tubingen, Miklos Zsuga – Universitatea Debrecen. Performanţele studenţilor sportivi în competiţiile mondiale şi europene, ale Cluburilor Sportive Studenţeşti, BOX CLUB UVVG şi UNIVEST, cât şi în parteneriat cu CSM Arad, ICIM Arad, UTA, LIONS RUGBY CLUB, au fost prezentate pe un panou special amenajat.  
„Târgul Educaţiei Universitare din acest an a fost unul special întrucât s-au prezentat realizările a 20 de ani, pe care îi va sărbătorii Universitatea pe data de 20 mai, în cadrul unei conferinţe internaţionale. Marcăm o poziţionare extrem de bună a Universităţii noastre în ranking-ul universitar, fapt care ne onorează. Pe lângă certificatul „Grad de Încredere Ridicat”, atribuit de ARACIS şi primul proiect din România câştigat privind şcoala postdoctorală, am prezentat şi realizările de la nivelul tuturor facultăţilor noastre. Cele nouă facultăţi ale universităţii şi-au prezentat oferta educaţională completă. Oferta de burse studenţeşti pentru anul universitar 2010-2011 cuprinde burse de merit, burse sociale, premii de excelenţă, precum şi 450 locuri fără taxă pentru studenţii performanţi din anul I”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Comentarii

comentarii