Acasă Actualitate Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad rămâne aproape de studenţii internaţionali şi...

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad rămâne aproape de studenţii internaţionali şi naţionali, în faţa coronavirusului

892
DISTRIBUIȚI

UVVG Arad a fost prima universitate din România care a dat dovadă de responsabilitate şi a suspendat cursurile încă din data de 24 februarie, fiind informată prin studenţii săi internaţionali despre situaţia din afara României privind coronavirusul.

Măsura a fost aprobată şi vizată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

“A fost o măsură preventivă binevenită, după ce am primit primele informaţii de la studenţii noştri internaţionali. Din 9 martie, cursurile au fost reluate pe platforma noastră online, pe care o avem de mult timp. Se postează cursuri, conferinţe, referate avem o activitate intensă online la ora actuală. Pentru studenţii medicinişti am pregătit prezentări de cazuri, de care se ocupă fiecare şef de disciplină. De asemenea, măsurile de igienă ne-au preocupat permanent, toate spaţiile noastre sunt igienizate periodic şi le-am pus la dispoziţie angajaţilor încă de atunci măşti, mănuşi şi dezinfectanţi.

Pentru angajaţii noştri am decis programul decalat, pentru evitarea aglomerării, dar au la dispoziţie şi telemunca. Corespondenţa se face exclusiv online, fiind mult mai eficientă.

Le transmit studenţilor naţionali şi internaţionali că le suntem aproape şi de ei, dar şi de colegii cadre didactice, de întreg personalul angajat. Conducerea UVVG este aproape de toţi”, este mesajul rectorul UVVG Arad, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, privind măsurile luate de universitatea arădeană, în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirus.

Un gest deosebit al UVVG Arad a fost punerea la dispoziţia Comitetul local de situaţii de urgenţă, pentru carantină, a unei locaţii proprii, în mod gratuit.

“A fost un gest benefic, fiind singura soluţie plauzibilă la acel moment pentru sit de urgenţă care puteau apărea atunci”, menţionează rectorul Coralia Adina Cotoraci.

Comentarii

comentarii