Acasă Actualitate Universitatea „Politehnica” Timişoara, în sprijinul surzilor implantaţi cohlear

Universitatea „Politehnica” Timişoara, în sprijinul surzilor implantaţi cohlear

352
DISTRIBUIȚI

La sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş, miercuri, 21 octombrie, a fost prezentat proiectul “Formarea profesională a celulelor regionale de sprijin pentru reintegrarea socială şi profesională a surzilor implantaţi cohlear”. Pentru implementarea acestuia, Universitatea „Politehnica” Timişoara, în calitate de beneficiar, va colabora cu Clinica ORL a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi cu DGASPC Timiş. Proiectul vine să acopere insuficienţa majoră a specialiştilor din domeniu, propunând crearea celulelor de intervenţie necesare prin formarea profesională a specialiştilor. Unul dintre obiective este pregătirea specialiştilor necesari funcţionării celulelor regionale, destinate reabilitării pacienţilor surzi, beneficiari ai terapiei surdităţii prin implantare cohleară. De asemenea, un alt obiectiv este elaborarea unei metodologii de lucru cu copiii cu implant cohlear şi
introducerea în Clasificarea Ocupaţiilor din România a ocupaţiilor „inginer clinic pentru implant cohlear” şi „logoped formator pentru persoane cu implant cohlear”, în vederea acreditării pachetului de cursuri.
Grupul căruia i se adresează acest proiect este compus din specialişti psihopedagogi, care se vor ocupa de reabilitarea logopedică a copiilor implantaţi cohlear, din asistenţi sociali cu rol în consilierea şi orientarea copilului cu implant şi a familiei sale, precum şi în monitorizarea şi raportarea progreselor şi din ingineri specializaţi în electronică, automatizări, calculatoare sau inginerie medicală, cu rol în asigurarea interfaţării corecte a dispozitivului bionic (implant) cu sistemul neurosenzorial acustic al pacientului, asigurând verificările şi reglajele periodice necesare.

Comentarii

comentarii