Acasă Actualitate Universitățile din Timișoara atrag viitorii studenți cu pământ gratuit și reduceri la...

Universitățile din Timișoara atrag viitorii studenți cu pământ gratuit și reduceri la evenimente culturale și în sălile de sport

1303
DISTRIBUIȚI

Pentru că n-au mai putut să ajungă fizic la elevii de liceu, ca să le prezinte oferta educațională, multe facultăți caută metode alternative prin care să îi atragă pe tineri.

Unele le oferă pământ gratuit cât sunt studenți, unde pot face agricultură, iar altele promit burse consistente ori reduceri la evenimente culturale și în sălile de sport.

Ca să îi atragă pe noii studenți, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara le oferă, în perioada studiilor, o fâșie de pământ.

”De exemplu, dezvoltă o cultură de lavandă, o cultură de mentă, intenționează să tranforme această cultură în uleiuri pentru farmacie, noi îi ajutăm la partea de inputuri, tot ce înseamnă partea de teren, irigații, curent și partea de tratamente și, foarte important, know-how-ul care vine de la profesori, care se vor ocupa de ei”, spune Alin Popescu, rector USAMVB Timișoara.

Studenții vor avea acces și la laboratoare unde să proceseze producția.

Isidora Radulov, prorector USAMVB Timișoara: ”Pot efectua tot felul de analize, de la trasabilitatea lanțului alimentar, la valoarea nutrițională, la determinarea produselor agro-alimentare, inclusiv analize de sol, inclusiv de apă”.

Pentru anul universitar următor, Universitatea de Științe Agricole din Timișoara scoate la concurs 650 de locuri la buget și 350 cu taxă.

Universitatea Politehnica Timișoara îi atrage pe viitorii studenți și cu reduceri de până la 70 % la evenimentele din oraș ori acces în locurile în care pot să facă sport.

”Avem o continuă legătură cu instituțiile de cultură și au reduceri substanțiale la diverse evenimente. Avem și terenuri de tenis, avem și partea de piste de alergare”, spune Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Tot aici, studenții pot folosi gratuit programe de editare și primesc fără niciun fel de taxă găzduire pentru paginile de internet pe care le creează.

Alexandru Iliescu, student Universitatea Politehnica Timișoara: ”O licență originală pentru un sistem de operare ajunge și la 5-600 de lei, plus că după aceea mai ai nevoie de diferite programe. Există un studentpack pe care îl poți accesa cu emailul pe care îl ai de la universitate”.

Comentarii

comentarii