Acasă Eveniment Unsprezece cetăţeni din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt, prinşi încercând să treacă...

Unsprezece cetăţeni din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt, prinşi încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria, la Nădlac ll

DISTRIBUIȚI

Unsprezece cetăţeni din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt au fost prinşi la vama Nădlac ll încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Ei erau ascunşi într-un TIR condus de un cetăţean turc. 

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac ll, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, ascunşi într-un TIR condus de un turc, unsprezece cetăţeni din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.  Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii depistaţi ascunşi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, anunţă duminică Poliţia de Frontieră.

În data de 22.06.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac ll, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 41 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia ce transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role metalice, pe ruta Turcia-Cehia.

”În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, unsprezece cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt, cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat”, menţionează Poliţia de Frontieră.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au declanşat cercetări pentru infracțiunile de trafic de migranţi în cazul şoferului şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în cazul cetăţenilor depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii