Acasă Economic UPC a lansat televiziunea HD la Timişoara

UPC a lansat televiziunea HD la Timişoara

449
DISTRIBUIȚI

UPC România a lansat ieri, la Timişoara, un nou serviciu pentru clienţii săi: televiziunea de înaltă definiţie – oferind o calitate excepţională a imaginii şi a sunetului. Serviciul va fi disponibil la nivel naţional începând cu data de 1 octombrie 2009, împreună cu media box-ul DVR cu HD, totul contra unui cost suplimentar de 15 lei pentru posesorii actuali de DVR şi de 30 de lei pentru posesorii de televiziune digitală, adăugat tipului de abonament deţinut – Medium sau Large.
În acest an UPC va oferi un pachet de 5 canale TV în format HD: TVR HD, PRO TV HD, Eurosport HD, History HD şi Fashion TV HD. Toate aceste canale se adaugă grilei de programe deja existentă, care se extinde astfel la 114 canale TV în platforma digitală.
„Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre clienţii noştri actuali şi viitori să se bucure de servicii premium. Lansarea DVR-ului de către UPC în a doua jumătate a anului trecut a reprezentat o premieră absolută în România. Iată că dorim să continuăm această tendinţă fiind primii care oferă clienţilor din România serviciul inovator de televiziune în format High Definition la nivel naţional, la un preţ accesibil. Ne aşteptăm să înregistrăm o creştere a numărului de clienţi care solicită acest serviciu, mai ales că studiile noastre de piaţă arată că, în momentul de faţă, românii sunt pregătiţi din punct de vedere tehnic pentru a se bucura de noul serviciu HD – rata de penetrare a televizoarelor de tip HD Ready şi Full HD în România fiind de 10%, cu 3% mai mult comparativ cu anul trecut. Vom continua să investim în lansarea de servicii cu valoare adaugată, care să contribuie la calitatea vieţii abonaţilor noştri”, a declarat Dana Galbur, Regional Operaţions Director –North Region, UPC România.
„Televiziunea HD oferă o experienţă cu totul nouă, revoluţionând imaginea şi sunetul în moduri în care nu au mai fost percepute de telespectatori până acum. Claritatea imaginii este de 5 ori mai mare comparativ cu cea standard, pe când sunetul obţinut este Dolby surround 5.1, net superior celui specific televiziunii standard. În funcţie de tipul de plasmă sau LCD deţinut, rezoluţia poate fi de 1.366 x 768 pixeli, ajungând până la 1.920 x 1.080 pixeli. „Conform studiilor pe care le avem la dispoziţie, numărul de plasme HD Ready în România va ajunge la sfârşitul anului 2009 la peste 640.000, în timp ce plasmele Full HD, cu o rezoluţie superioară, vor ajunge la 78.000 anul acesta”, adaugă Dana Galbur.

Serviciul de televiziune UPC HD este valabil în pachetele independente Digital TV – Medium şi Large, precum şi în pachetele cu mai multe servicii, 2Play şi 3Play.
 

Comentarii

comentarii