Acasă Actualitate UPT, în Austria

UPT, în Austria

569
DISTRIBUIȚI

Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, din cadrul Universității Politehnica Timișoara, a reprezentat România în cadrul celui mai important festival dedicat culturii design-ului din Austria, VIENA DESIGN WEEK.

The Answering Machine, conceptul expoziţional propus de echipa de curatori a FAUT, aduce în discuţie tema migrației absolvenţilor şcolii din Timişoara. Aderarea României în urmă cu 10 ani la Uniunea Europeană a permis cetățenilor ei să circule liber, să studieze, să cerceteze, să experimenteze prin mijloace proprii sentimentul de apartenenţă la o Europă Unită.Crizele economice și sociale ale ultimilor ani au pus însă o presiune nebănuită pe această paradigmă nou câştigată a mobilității. 17% din populaţia României trăieşte astăzi în afara graniţelor ţării. 18,8% din absolvenţii FAUT s-au relocat la rândul lor – în Viena, Londra, Berlin sau Paris. În tot acest timp piaţa forței de muncă a ajuns să fie judecată conform unor standarde duble, ce trasează linii de demarcație între est și vest, între culturi și atitudini.  Curiozitatea și aprecierea publicului Vienna Design Week au constituit pentru organizatorii expoziției un imbold pentru a continua acest proces și în cadrul mașinăriei – acasă, la FAUT, a explicat Lucian Ronkov, din cadrul Departamentului de Comunicare și Imagine a UPT.

Expoziția va fi instalată în spațiul facultății în cadrul manifestărilor dedicate aniversării Universității Politehnica Timișoara, în Clubul Facultății de Construcții și Arhitectură, aflat la demisolul clădirii din str. Traian Lalescu nr. 2/A, în perioada 10.11 – 10.12.2017. Vernisarea expoziției va avea loc în data de 10.11.2017 de la ora 11.00.

 

 

Comentarii

comentarii