Acasă Actualitate UPT mai competitivă!

UPT mai competitivă!

DISTRIBUIȚI

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit conferința de prezentare a proiectului POR 140100 – Creșterea Competitivității UPT prin Înființarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic „Politehnica 2020” și Identificare Oportunități de Colaborare cu alte ITT-uri și IMM-uri din regiunea de vest.

Scop principal este consolidarea relațiilor cu mediul economic, în vederea creșterii numărului de transferuri tehnologice între UPT și companii.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai conducerii UPT, cadre didactice, reprezentanți ai mediului economic, dar și reprezentanți ai altor centre de transfer tehnologic din oraș.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, care a vorbit despre importanța acestui centru pentru dezvoltarea componentei de inovare și cercetare din planul strategic al universității, dar și ș.l.dr.ing. Vlad Mihăescu, directorul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020.

Șl.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre activitățile desfășurate în cadrul centrului, rezultatele acestora și finanțarea obținută prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în cadrul programului Programului Operațional Regional 2014-2020.

Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, prorector UPT pentru cercetare științifică, inovare și transfer tehnologic, a susținut o prezentare despre Rețeaua Est Europeană privind integritatea structurală și fiabilitatea materialelor avansate obținute prin fabricare aditivă, parte din proiectul SIRAMM în timp ce prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu, președintele Senatului UPT, a vorbit despre proiectul EINS – Rețeaua de antreprenoriat și inovație pentru regiuni europene inteligente și sustenabile, proiect al Alianței de Universități Europene din care UPT face parte.

Dl. Miomir Vlascici a făcut o prezentare a activităților Centrului de Transfer Tehnologic Inteliform, în timp ce domnii Alin Sîrbu și Victor Verbițchi au vorbit în cadrul conferinței despre proiectul de transfer tehnologic INNOCENTA și poveștile de succes ale Centrului de Transfer Tehnologic ISIM. Totodată, din partea ETA2U CTT Innovation a fost prezent la conferință Ionuț Țepeneu, care a făcut o incursiune în activitățile centrului din cadrul companiei.

Nu în ultimul rând, prof.univ.dr.ing. Petru Negrea, responsabil transfer tehnologic în cadrul CITT UPT, a prezentat membrilor prezenți la conferință câteva studii de caz și o cercetare aplicativă realizată în cadrul Institutului de Cercetare și Energii Regenerabile UPT, în timp ce șl.dr.ing. Corneliu Birtok-Băneasa, responsabil de inovare în cadrul CITT UPT și șl.dr.ing. Adina Budiul Berghian, cercetător în CITT, au vorbit despre recenta participare a CITT – UPT la EUROINVENT, cel mai mare salon de inventică din Europa de Est, unde, pe lângă numeroasele distincții, UPT a obținut Marele Premiu Științific și Trofeul EUROINVENT 2022.

Această conferință a fost primul eveniment organizat de către CITT – UPT în noua formulă de conducere a acestuia, care, cu acest prilej a reiterat importanța colaborărilor strânse dintre universitate și mediul economic.

 

Comentarii

comentarii