Acasă Actualitate UPT: Peste 500 de elevi au participat la proba de calificare online...

UPT: Peste 500 de elevi au participat la proba de calificare online la concursul de matematică Valeriu Alaci

333
DISTRIBUIȚI

Concursul Național de Matematică „Valeriu Alaci”, organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, rămâne una dintre cele mai îndrăgite competiții adresate liceenilor.

O dovadă în acest sens o constituie faptul că, în ciuda situației de criză și a faptului că nu mai sunt prezenți la școală față în față, peste 530 de elevi au participat miercuri, 25 martie 2020, între orele 18:00 – 20:00 la proba online de calificare în etapa finală a competiției.

Elevii din clasele IX – XII au luat parte la concurs online pe platforma Campusului Virtual al Universității Politehnica Timișoara, iar 354 dintre aceștia au obținut peste 70 de puncte, obținând astfel calificarea în etapa finală a competiției.

Ultima „rundă” a fost programată inițial în luna mai, în amfiteatrele Universității Politehnica Timișoara, dar, în actualele condiții generate de coronavirusul COVID-19, în funcție de evoluția situației la nivel național, se va decide modul de desfășurare, care va fi comunicat tuturor elevilor calificați.

Concursul Național Național de Matematică „Valeriu Alaci”, ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție, are, ca și în anii precedenți, două secțiuni, corespunzătoare profilului claselor din care provin elevii: matematică-informatică, respectiv științe ale naturii/tehnologic/economic.

Elevii care vor obține locurile I, II, III la etapa finală a Concursul Național de Matematică „Valeriu Alaci” – ediţia a VI-a, 2020, vor fi admişi la UPT fără concurs de admitere.

Concursul „Valeriu Alaci” are drept principal scop continuarea tradiţiei în pregătirea matematică a viitorilor ingineri impusă de iluştrii înaintaşi printre care menţionăm pe Traian Lalescu şi Valeriu Alaci.

Această pregătire matematică temeinică a stat la baza unor rezultate strălucite obţinute de inginerii absolvenţi ai Universităţii Politehnica Timişoara şi la dobândirea unui prestigiu deosebit al acesteia pe plan european şi mondial -a explicat Lucian Ronkov, purtător de cuvânt UPT.

Comentarii

comentarii