Acasă Actualitate Urgie în România! COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de ploi torenţiale de...

Urgie în România! COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de ploi torenţiale de la ANM

688
DISTRIBUIȚI

Vine urgia în România, potrivit ultimelor informări meteorologice oferite de ANM. Se pare că nu scăpăm de ploi şi furtuni în următoarele ore. Capitala este de asemenea inclusă pe harta prăpădului.

COD PORTOCALIU de ploi torenţiale de la ANM. Urgie în România.

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare Cod galben de ploi abundente, descărcări electrice, vijelii şi condiţii de grindină, valabilă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, în 11 judeţe din Moldova şi nord-estul Munteniei va intra în vigoare un Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, iar cantităţile de apă vor putea depăşi 40-50 de litri pe metrul pătrat şi izolat chiar 60-80 de litri pe metrul pătrat.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 06 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 05 iunie, ora 03

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 12 – 04 iunie, ora 21

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată

În Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Comentarii

comentarii