Acasă Cultura Urmează o săptămână spectaculoasă la Universitatea de Vest din Timișoara

Urmează o săptămână spectaculoasă la Universitatea de Vest din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Urmează o săptămână spectaculoasă la Universitatea de Vest din Timișoara. Continuă „Timișoara Ideas Vest” cu 2 conferințe aparte din seria „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Prima conferință va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, miercuri, 12 octombrie 2022, începând de la ora 18 și se anunță a fi o invitație la reflecție: “Despre esența literaturii”, alături de Horia-Roman Patapievici, Doctor Honoris Causa al UVT, unul dintre cei mai cunoscuți intelectuali români.

A doua conferință se va desfășura în amfiteatrul A01 al UVT, vineri, 14 octombrie 2022, începând de la ora 18, iar subiectul propus este unul provocator: „Comunismul între oglinzi paralele.”, avându-l ca invitat pe Thierry Wolton – în dialog cu Cristian Pătrășconiu. Thierry Wolton este jurnalist, scriitor, profesor la Ecole Superieure de Commerce din Paris. E preocupat în mod special de istoria regimurilor comuniste, de Războiul Rece și de influența sovietică în Occident.

Despre cele două evenimente, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Conferințele desfășurate sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” sunt un prilej de bucurie pentru comunitatea timișoreană. De aceea, încercăm permanent să invităm personalități deosebite și intelectuali de seamă – care să ne încânte prin cunoștințele dumnealor. Suntem entuziasmați să avem o săptămână atât de plină din punct de vedere cultural, în care intelectuali de top din România și Franța ne îndeamnă la reflecție.”

Aceste evenimente fac parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Evenimentele vor fi transmise și live, pe pagina de facebook a UVT.

 

 

Comentarii

comentarii