Acasă Actualitate Urmează un nou MacBook Pro de 13 inci în 2022, iată ce...

Urmează un nou MacBook Pro de 13 inci în 2022, iată ce știm

DISTRIBUIȚI

Apple reîmprospătează în mod regulat modelele MacBook Pro, iar în 2022 am putea vedea noi versiuni ale MacBook Pro de 13 inci și versiunile superioare de 14 inci și 16 inci.

Zvonurile sugerează că un nou model de 13 inci de MacBook Pro ar putea veni în primăvară, în timp ce nu am auzit prea multe despre o reîmprospătare a modelelor mai mari, având în vedere că tocmai au fost lansate în octombrie 2021.

Pentru moment, acest ghid se concentrează pe MacBook Pro de 13 inci pe care ne așteptăm să-l vedem reîmprospătat mai întâi.

MacBook Pro de 13 inci

Apple a reîmprospătat ultima dată MacBook Pro de 13 inci de nivel de intrare în noiembrie 2020, când a lansat primele Mac-uri M1. Acest laptop a apărut împreună cu MacBook Air și ‌M1‌ Mac mini și toate cele trei linii de produse urmează să fie actualizate.

Proiectare

Zvonurile sugerează că MacBook Pro de 13 inci nu va veni cu actualizări de design, continuând să prezinte același șasiu cu o bară tactilă, o caracteristică care a fost eliminată de pe laptopurile de 14 inci și 16 inci de ultimă generație. Cu toate acestea, nu toate zvonurile au fost de acord cu Touch Bar. Mark Gurman de la Bloomberg a sugerat că Apple îl va elimina de pe noul MacBook Pro.

Având în vedere costul mai mic, MacBook Pro actualizat de 13 inci nu va include un ecran mini-LED și nici nu este de așteptat să accepte rate de reîmprospătare ProMotion de 120 Hz.

Fără modificări de design, cea mai mare schimbare care va veni la MacBook Pro de 13 inci va fi cipul M2 actualizat.

Chip M2

De la lansarea lui ‌M1‌, Apple a lucrat la o continuare, care probabil se va numi „‌M2‌”. Este de așteptat ca ‌M2‌ să aibă același procesor cu 8 nuclee ca și ‌M1‌, dar vor exista îmbunătățiri de viteză și eficiență, deoarece ar putea fi construit pe un nod mai mic.

În ceea ce privește îmbunătățirile GPU-ului, acesta va avea nuclee GPU suplimentare. Este de așteptat să fie disponibile opțiuni GPU cu 9 și 10 nuclee, în creștere față de opțiunile GPU cu 7 și 8 nuclee disponibile în ‌M1‌ original. Procesorul ‌M2‌ nu va fi la fel de puternic ca M1 Pro și M1 Max, care vor fi urmați de ‌M2‌ Pro și ‌M2‌ Max.

Se așteaptă ca Apple să folosească cipul ‌M2‌ în MacBook Pro actualizat de 13 inci și MacBook Air din 2022.

Denumire

Un zvon de la 9to5Mac sugerează că Apple ar putea elimina eticheta „Pro” de pe MacBook Pro de 13 inci, dar merită remarcat că am auzit același zvon despre MacBook Air din 2022.

MacBook Pro de 14 inci și 16 inci

Modelele MacBook Pro de 14 inci și 16 inci au apărut în noiembrie 2021 și nu am auzit prea multe despre modele noi în acest moment. Apple probabil că nu va opta pentru o reîmprospătare a designului, deoarece modelele din 2021 au avut un aspect nou cu afișaj mini-LED, dar putem conta pe noi cipuri.

Nu știm încă la ce să ne așteptăm, dar viitoarele modele de MacBook Pro de 14 inci și 16 inci vor folosi probabil viitoarele cipuri ‌M2‌ Pro și ‌M2‌ Max.

Timeline de lansare

Zvonurile din lanțul de aprovizionare Apple atât de la DigiTimes, cât și de la o sursă chineză care a furnizat anterior informații exacte despre modelele Apple MacBook Pro au sugerat că Apple ar putea prezenta MacBook Pro de 13 inci în primăvară.

Dacă este adevărat, vom vedea cipul ‌M2‌ în curând, adică mai devreme decât s-a sugerat anterior. ‌Mark Gurman‌ de la Bloomberg a spus că Apple are un nou MacBook Pro de 13 inci în lucru, dar nu a furnizat informații specifice cu privire la o dată de lansare.

Așadar, dacă ai în plan să cumperi un MacBook Pro în 2022, mai așteaptă puțin pentru a vedea ce oferă Apple în acest an.

Comentarii

comentarii