Acasă Eveniment Urmărire ca în filme la Măcești

Urmărire ca în filme la Măcești

DISTRIBUIȚI
Un şofer a provocat un accident rutier în timp ce încerca să fugă de poliţiştii de frontieră din cauză că în maşină transporta 1.880 ţigarete cu timbru sârbesc şi fără documente de provenienţă, în valoare de 650 lei. Cum maşina transporta ţigări de contrabandă, şoferul nu s-a supus şi a fugit, fiind urmărit de poliţiştii de frontieră şi somat să oprească autoturismul.

 Din păcate, se pare că nici Dumnezeu nu ţine cu astfel de fapte şi făptaşi, aceştia lovindu-se cu maşina de un pom, fiind necesară intervenţia pompierilor de la ISU Semenic pentru descarcerare. Doi din cei trei pasageri sunt cu răni la spital, al treilea fiind la poliţie unde dă declaraţii despre provenienţa ţigărilor. Se pare că după desantul DNA şi DIICOT împotriva poliţiştilor de frontieră din vama Naidăş şi de pe frontiera terestră, contrabandiştii preferă acum să treacă exact ca pe vremea embargo-ului, direct pe Dunăre. Şi, ca un făcut, anul acesta proprietarii care au grădini cu ieşire la Dunăre nu au mai dat foc vegetaţiei uscate din grădini, aşa cum făceau în anii trecuţi, ci aceasta este şi acum în picioare… “În data de 29.03.2011, în jurul orelor 02.40, un echipaj format din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Moldova Veche a oprit pentru control pe comunicaţia Naidăș – Moldova Veche un autoturism Rover, condus de către S.A., în vârstă de 19 ani. În maşină se mai aflau D.F., în vârstă de 34 ani și I.F.A., în vârstă de 28 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Caraș Severin. Existând suspiciuni că aceştia transportă ţigări de contrabandă, li s-a solicitat să însoțească echipajul polițiștilor de frontieră la sediul sectorului pentru verificări. Pe timpul deplasării spre sector, şoferul autoturismului în cauză a fost înlocuit de D.F., care a demarat în trombă și a încercat să scape de polițiștii de frontieră, dar la numai câteva minute acesta a derapat și după ce s-a lovit de mai multe obstacole, s-a oprit. Ajunşi la fața locului, polițiștii de frontieră au observat pe unul dintre ocupanţii autoturismul avariat, care tocmai  arunca o sacoşă cu ţigări în albia unui pârâu din zonă. Lucrătorii nostru au anunţat de urgență echipa de descarcerare din cadrul Secţiei de pompieri și polițiștii de la Poliția Rutieră întrucât au constatat că şoferul  era imobilizat între bordul autoturismului si scaunul şoferului. In prezent, conductorul auto și cei 2 pasageri se află în afara oricărui pericol. Pe numele celor trei  persoane au fost  întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzuta și pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 modificata si completata prin OUG 54/2010 iar cele 1880 ţigarete în valoare de 650 lei au fost reţinute în vederea confiscării”, explică comisarul Florin Crăciun, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.
 
Cu alte cuvinte, nici nu a venit primăvara şi a înflorit contrabanda!
 
“În data de 29.03.2011, în jurul orelor 03.00, în timp ce D.Florinel, de 34 ani, din Moldova Nouă, conducea un autoturism înmatriculat în străinătate, din direcţia Oraviţa spre Moldova Nouă, pe fondul ne adaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, carosabil fiind umed, a pierdut controlul asupra autovehiculului şi a părăsit partea carosabilă acroşând atât imobilele din zonă cât şi un gard din beton situat în faţa unuia dintre acestea. În urma evenimentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a celor doi pasageri, I. Florian Adrian, de 29 ani, respectiv S. Andrei Jan, de 19 ani, ambii din Moldova Nouă. Victimele au fost transportate la Spitalul Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale. Conducătorului auto i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare  corporală din culpă”, ne-a comunicat agentul Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS.
 

Comentarii

comentarii