Acasă Actualitate Urzicile au ajuns un lux în supermarketurile din România. Dan Negru se...

Urzicile au ajuns un lux în supermarketurile din România. Dan Negru se revoltă: ”Oamenii nu mai pot face față scumpirilor din magazine”

DISTRIBUIȚI

Situație halucinantă semnalată de Dan Negru- jumătate de kilogram de urzici a ajuns să coste 20 de lei.

Prezentatorul TV a mers într-un supermarket unde a descoperit că banalul produs, folosit de români mai ales în perioada postului, a ajuns să fie un lux. Dan Negru spune: „Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg. Pentru ca Arghezi spunea : România nu e o țară, e o afacere”.

„<<Urzica astupă foamea săracului” era proverbul. Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg. Pentru că Arghezi spunea : <<România nu e o țară, e o afacere>>”, a scris prezentatorul pe Facebook.

„Cred că urzicile astea au ieșit puțin în larg pe vas, după care au fost importate și prețul care îl vezi tu este consecința unui lanț de intermediari”.

„La țărani este mult mai ieftin. Acum, depinde de unde le iei, jumătate dacă le alegi le poți arunca. Așa ca se iau și ele din surse mai sigure, adică sa le culegi tu. Oricum, contează locul de unde sunt culese”.

„Mai trist este ca oamenii le si cumpără la acest preț”.

„În România doar oamenii se vând pe degeaba! Urzicile noastre nu mai sunt pentru tot omul de rând ca odinioară! Sunt alte vremuri și vremi!”.

Comentarii

comentarii