Acasă National USD: Poziţia lui Băsescu privind o nouă desemnare a premierului, iresponsabilă

USD: Poziţia lui Băsescu privind o nouă desemnare a premierului, iresponsabilă

DISTRIBUIȚI

Poziţia preşedintelui Traian Băsescu privind o nouă desemnare a premierului este iresponsabilă, având unicul scop de a genera avantaje politice proprii şi instabilitate, susţine USD într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. 

“Uniunea Social Democrată subliniază faptul că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, privind o nouă desemnare a premierului Victor Ponta, sunt pur politice şi nu au o bază constituţională. Mandatul prim-ministrului încetează doar în condiţiile Articolului 110 din Constituţie, iar nimic din situaţia politică din prezent nu se încadrează în prevederile acestui articol”, afirmă USD.

Potrivit comunicatului, premierul Victor Ponta a anunţat deja că programul de guvernare nu se va schimba şi că viitoarea structură a Guvernului va prelua întru totul obiectivele Uniunii Social Liberale.

“Uniunea Social Democrată consideră că poziţia preşedintelui Traian Băsescu este iresponsabilă, aceasta având unicul scop de a genera avantaje politice proprii şi instabilitate”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV, că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, menţionând: “Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC”.

Preşedintele a spus că “din discuţii” ştie că UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare.

Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL, astfel că nu existp niciun rol al preşedintelui în actuala procedură, a declarat premierul Victor Ponta, într-un comunicat transmis de Guvern.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind redesemnarea prim-ministrului sunt pur politice şi fără nicoo bază constituională, deoarece în Parlament va fi schimbată compoziţia politică, nu şi programul, a declarat premierul Victor Ponta.

Comentarii

comentarii