Acasă Actualitate Useriștii acuză formarea unui „USL 2.0” la Dumbrăvița: „Lasă locuitorii de pe...

Useriștii acuză formarea unui „USL 2.0” la Dumbrăvița: „Lasă locuitorii de pe 40 de străzi în noroi”

DISTRIBUIȚI
Horia Bugarin

Reprezentanții USR Timiș acuză formarea unui „USL 2.0” la Dumbrăvița, comuna condusă de Horia Bugarin. Consilierii locali PSD, PNL, PRO România și UDMR s-ar fi aliat pentru a respinge o inițiativă a primarului userist, deși aceasta ar fi favorabilă locuitorilor. Este vorba despre o asfaltarea a 40 de străzi, pe o distanță de 12 km.

„Primarul USR Horia Bugarin avea în plan să recicleze peste 40 de străzi, pe o distanță de 12 km, în felul acesta eliminând drumurile de pământ din localitate, o problemă cu care Dumbrăvița se confruntă de mulți ani. Reciclarea străzilor reprezintă o procedură rapidă prin care piatra existentă în substratul străzii este sfărâmată, amestecată cu un liant hidraulic, compactată și protejată la suprafață de un strat dublu cu tratament bituminos și criblură. Din cauza unor interese politice mărunte, locuitorii comunei din vecinătatea Timișoarei vor avea de suferit”, se arată în comunicatul USR Timiș.

„Din păcate pentru locuitorii celor 40 de străzi neasfaltate, fostul primar PSD Victor Malac s-a opus complet reciclărilor și prin amendamentul lui a eliminat toate aceste străzi din proiect. Amendamentul a trecut în ciuda opoziției totale a USR-ului, iar astfel alianța «USL 2.0» a lăsat aceste străzi în noroi”, declară Horia Bugarin, potrivit aceluiași comunicat.

În urma celor întâmplate, Horia Bugarin a decis retragerea de pe ordinea de zi a întregului proiect de buget înaintea votului final. „Nu voi renunța să lupt pentru condiții mai bune pentru cetățeni, blocate în mod meschin de interese politice mărunte”, a concluzionat acesta.

Comentarii

comentarii