Acasă alegeri locale 2012 USL susţine că PD-L încearcă fraudarea masivă a alegerilor în Timiş

USL susţine că PD-L încearcă fraudarea masivă a alegerilor în Timiş

DISTRIBUIȚI

Conferinţă de presă extraordinară, vineri, la sediul PSD Timiş. USL acuză PD-L de încercări de fraudare masivă a alegerilor în mai multe localităţi din Timiş. Cea mai mare aberaţie politică, susţin useliştii din Timiş este un afiş tipărit la Timişoara în care primarul de Lugoj, pesedistul Francisc Boldea apare alături de Constantin Ostaficiuc, liderul PD-L.

 Se insinuează astfel o susţinere a lui Boldea faţă de Ostaficiuc pentru preşedinţia CJ Timiş. Lucuru pe care USL nu îl poate concepe.  Există însă multe alte exemple, spun cei de la USL, în care democrat-liberalii pun la cale fraudarea alegerilor.

„PDL-iștii sunt disperați, știu că sunt în spatele nostru cu cel puțin 9 procente. Au ajuns în multe localităţi din Timiş să plătească între 50 şi 300 de lei pentru a pune afişe cu candiaţii PD-L în geam”, a spus Mihai Mocanu, consultantul de campanie al USL Timiş. Sorin Supuran, şeful de campanie al PNL Timiş şi Matei Suciu, responsabil pe colegiul 6 Recaş al PSD au adus alte acuze grave PD-L. Supuran susţine că în 70% dintre localităţi listele electorale conţin oameni morţi sau plecaţi demult din localitate. Exemple de cazuri grave unde s-au făcut buletine peste noapte, conform USL sunt la Pişchia, Secaş, Sacoşul Turcesc, Biled, Sînnicolau Mare dar şi Timişoara. PD-L Timiş a venit imediat cu replica.

„Afişele de la Lugoj au fost, poate, ideea domnului Boldea după o întâlnire avută cu domnul Ostaficiuc. Aceştia sunt foarte buni prieteni, domnul Bojin ar trebui să ştie acest lucru. Nu-mi permit să comentez profesionalismul celor ce lucrează cu PSD Timiş. Este ănsă clar o dovadă de disperare a PSD, după cazul Tomnatic unde s-au întocmit deja şase dosare penale pentru membrii USL pentru că au vopsit în negru casele consilierilor şi a primarului PD-L”, spune Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PD-L Timiş.

Mihai Mocanu, şeful de campanie al USL Timiş spune că fraudarea alegerilor se pregăteşte şi la Timişoara. „Conform ultimului recensământ la Timişoara ar trebui să voteze în jur de 220.000-250.000 de oameni. Pe liste apar 278.000 de alegători. Este o mare masă de fraudă a PD-L tolerată de conducerea Primăriei Timişoara prin Ciuhandu şi Orza”, spune Mocanu. 

Comentarii

comentarii