Acasă Politica USR-iştii timişeni cer desfiinţarea pensiilor speciale

USR-iştii timişeni cer desfiinţarea pensiilor speciale

605
DISTRIBUIȚI

USR-iştii timişeni se opun pensiilor special, rămânând astfel singura formaţiune care cere desfiinţarea lor.

“În loc să inventeze noi taxe și poveri pentru români, guvernul ar trebui să țină cont de propunerea legislativă USR de desființare a pensiilor speciale. Continuăm să fim singurul partid care militează pentru asta, deoarece nu credem că unii oameni sunt mai speciali decât alții.

De ce un român care a muncit o viață în România să primească, conform contribuției, o pensie medie de 1.222 lei pe lună, iar altul care poate s-a aflat într-o funcție privilegiată doar câțiva ani să primească şi de 14 ori mai mult? Aceste inechități devin lege sub Partidul Social Democrat. Iau de la noi cu două mâini pentru a-și mulțumi mafia de partid și a acoperi toate măririle și reformele din pix. Cerința noastră rămâne aceeași: Nu vă atingeți de #pilonul2, luați din pensiile speciale!”, spun cei de la USR Timiş.

Ei mai arată că în timp ce PSD lucrează la desființarea Pilonului II de pensii, aproape 10.000 de români se bucură de pensii speciale, unele chiar proaspăt majorate.

“Nu mai este un secret că guvernarea PSD-ALDE ne consideră pe majoritatea cetățeni de rangul al doilea. În timp ce ei măresc indemnizații și votează noi pensii speciale, noi plătim din ce în ce mai multe taxe și scumpiri pentru a încerca să facem față la cheltuieli și îndatorarea excesivă. Numai în urmă cu o săptămână intra în vigoare OUG-ul de rău augur care pare să prevestească politica economică de care vom avea parte anul acesta: cotizațiile la Pilonul II au fost stopate pentru mai multe categorii de ocupații. Să fie doar o excepție, sau predicția a ceea ce urmează pentru noi toți?

De anul trecut avertizam că atacul la Pilonul II va urma cât de curând văzând cum creșteau deficitul și cheltuielile pe banii noștri. De altfel, nici în momentul de față nu avem un buget pentru 2019, deși acesta ar fi trebuit prezentat de luni bune, deja. Motivul nu este oare lipsa fondurilor pentru a acoperi toate aceste excese din veniturile contribuabililor? Vom reveni cu informații legat de acest subiect în zilele următoare”, spun cei de la USR Timiş.

Comentarii

comentarii