Acasă Actualitate USR PLUS legiferează „abuzul” cu bicicleta peste pietoni?

USR PLUS legiferează „abuzul” cu bicicleta peste pietoni?

DISTRIBUIȚI

Când nu ai idei constructive, dar vrei „să te remarci”, întorci oraşul pe dos. Aşa face şi consiliera locală Ana Munteanu cu Timişoara. Abia s-au liniştit lucrurile iar timişorenii au un loc de promenadă în centrul cetăţii, unde să nu mai fie stresaţi de biciclişti şi alte mijloace de transport, că s-a găsit o minte care să tulbure lucrurile.

Consiliera Ana Munteanu (suspendată din USRPLUS până în 2022, de ochii lumii, după ce a comis abuzul bine cunoscut, de a intra „sub acoperire” într-un restaurant pentru „o consumaţie”, pentru a putea apoi să-l pârască pe patron că în timp de interdicţii pandemice el serveşte clienţii!) s-a gândit că timişorenii sunt prea liniştiţi pentru adrenalina domniei sale, aşa că a a aruncat pe facebook anunţul că se poate circula prin zona pietonală şi cu bicicleta. Asta, după ce se va aproba proiectul de hotărâre în Consiliul Local.

Abuzurile deja au apărut: plin de biciclişti printre pietoni, oameni cu copii care se plimbau liniştiţi prin centru. Mai mult, şi un „domn” cu ATV-ul. O mulţime de timişoreni nu doresc acest lucru şi şi-au exprimat pe reţelele de socializare nemulţumirile. Redăm câteva:

L.O.: „Nici nu s-a aprobat încă propunerea de HCL care permite circulaţia pe bicicletă prin zona pietonală din centru şi deja sunt biciclişti care circulă seara, când pieţele sunt pline. Un domn a venit să-şi cumpere îngheţată, pe Corso, cu scuterul !!!”.

P.S.: „În primul rând, sper să nu mai prindeţi vreodată poziţia de consilier (păcat, că în USR erau şi oameni ok); în al doilea rând, atunci când nesimţiţii de biciclişti care se plimbă deja de ceva vreme cu viteză pe centru, vor accindenta grav un copil sau un bătrân, sper să pătiţi la fel; în loc să faceţi piste aţi dat cadou pietonala; de când aţi intrat în politică, numai avioane sunteţi capabilă să faceţi. Groaznică, groaznică!”.

A.R.: „Ana Munteanu îţi scriu din postura de trotinetist şi votant USR. Sper că aţi prins ideea principală din comentarii. Nimeni (aproape) nu doreşte biciclişti în zona PIETONală. Încercaţi să dregeţi busuiocul cu limita de 5-10 km pe oră, dar ştiţi şi voi că nu are niciun sens, orice amendă va putea fi contestată şi anulată. Nu poţi lua cu radarul bicicliştii, legat de viteza îşi va da cu părerea poliţistul local. O să fie mai urâţi decât pe vremea lui Robu. Lăsaţi-o aşa; vă asumaţi greşeala şi faceţi piste unde se poate. Noi vom aprecia”.

D.T.: „Din păcate, aşa se întâmplă când unii dintre aleşii noştri «se califică la locul de muncă», când nu au proprietatea cuvintelor, când nu înţeleg concepte. Ca să fie clar şi pe înţelesul tuturor, zona pietonală nu va mai fi pietonală! «Atât, atât de simplu!». Din fericire, încă putem şi mai avem ce alege”.

Vineri, 13 august, USRPLUS Timiş anunţa: „Deschidem centrul Timişoarei pentru biciclişti”. Este vorba despre o propunere a Anei Munteanu, a lui Ovidiu Merean şi a lui Dan Reşitnec, de a anula două Hotărâri de Consiliu Local (HCL) care interzic „folosirea oricăror mijloace de locomoţie nemotorizată în zona centrală”.

Înţelegeţi anunţul USRPLUS Timiş, da? Nu se spune că ar fi o propunere, ci este o afirmaţie clară: „DESCHIDEM”. După adoptarea propunerii prin HCL, se vor elimina amenzile suplimentare pentru bicicliştii care vor rula prin centru, printre/peste oameni.

Comentarii

comentarii