Acasă Politica USR PLUS Timiș și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare

USR PLUS Timiș și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare

DISTRIBUIȚI

USR PLUS Timiș și-a validat miercuri, 14 octombrie, listele cu candidații pentru alegerile parlamentare. Joi, copreședinții USR PLUS Timiș, Cristian Moș și Raul Olajos, au invitat și o parte dintre cei propuși într-o conferință de presă desfășurată online.

Astfel, numele propuse, în această ordinte, pentru Senat sunt: Raoul Trifan, Dan Reșitnec, Diana Amza și Mircea Vancia. La Camera Deputaților, USR PLUS îi va avea la Cătălin Drulă, Daniel-Liviu Toda, Nicu Fălcoi, Kinga Târlea, Zoltan Nemeth, Oana Chirilă, Cătălina Jahn, Andrei Cican, Alexandru Pupșa, Zinel Cristian Constantinescu.

„Totul se va închide în momentul în care vom ajunge la guvernare. Acum, urmează ultima etapă. Suntem în perioada de strângere de semnături, de desemnare a candidaților în USR Timiș. Nu se face ca în celelalte partide, ca șeful de filială să își numească candidații lui, să îi ordoneze cum vrea. La noi, sunt alegeri democratice în interiorul partidului, membrii își votează reprezentanții. (…) Urmează o perioadă grea, una în care vă vom arăta încă o dată competențele și profesionalismul nostru”, a spus Cristian Moș, președinte USR Timiș.

„Proiectele noastre de reformare a administrației locale și județene au nevoie și de o ancoră națională, de deputați și senatori care să ne reprezinte decisiv în forul deliberativ național. Obiective precum digitalizarea administrației, refacerea infrastructurii și repoziționarea Timișului pe primul loc din punct de vedere economic sunt prioritare. (…) Lista noastră de candidați la Camera Deputaților și la Senat este  deschisă. Avem și nume sonore, cu experiență semnificativă, avem și minoritari, avem și doamne. Este o listă solidă cu care vom putea guverna sau participa la guvernare”, a declarat și Raul Olajos, președinte PLUS Timiș.

La conferință au participat și primii trei candidați la Senat și primii șase de la Camera Deputaților, cei care, mai mult sau mai puțin, se găsesc pe „locuri eligibile”. Cătălin Drulă, cel care deschide lista pentru Camera Deputaților și urmărește un nou mandat aici, a spus: „Au fost patru ani în care ne-am luptat foarte mult, timp de trei ani din opoziție cu un regim care voia să scoată hoții din pușcării și România din Europa. În ultimele două sesiuni, am fost liderul deputaților USR PLUS, ceea ce face să mă lupt și acum în fiecare zi. Noi suntem o alternativă la vechea clasă politică pe bune. Suntem veniți din societate, avem o ofertă solidă pentru Timiș și pentru România. (…) Oamenii, cetățenii încep să își dea seama că este același lucru și pe galben și pe roșu”.

Ceilalți candidați la Camera Deputaților, următorii cinci, s-au prezentat pe scurt și au menționat ce îi recomandă. Daniel-Liviu Toda a spus că vrea să aducă un plus de profesionalism în parlament. Nicu Fălcoi – actual senator USR promite că „își va face datoria cel puțin la fel ca în acest mandat”. Kinga Târlea vrea ca USR PLUS să continue schimbările aduse în administrație și în modul în care se face politică și de la nivel național. Zoltan Nemeth se recomandă prin expertiza juridică pe care o poate da, iar Oana Chirilă mizează pe experiența acumulată în proiectele de salvare a patrimoniului în care a fost implicată.

Raoul Trifan, cel care deschide lista pentru Senat, a declarat: „Proiectul meu de suflet, pentru care îmi și doresc să merg în parlament, este digitalizarea statului. Prin digitalizarea aceasta înseamnă să aducem transparentizare a instituțiilor statului român. Această transparentizare este cel mai sigur antidot împotriva corupție sistemice care există în România și care ne ține în spate de 30 de ani. (…) Ne trebuie un proiect coerent, eficient și centralizat. Eu merg în Parlament să lucrez la un cadrul legislativ, pachet de legi, care să înlesnească această digitalizare a statului român, să o facă să fie un proiect de țară”.

În continuarea lui Trifan, Dan Reșitnec a spus că vrea să continue punerea în aplicare a proiectelor USR PLUS, precum „Fără Penali” sau alegerile în două tururi, în timp ce Diana Amza spune că vrea ca femeile să nu mai fie subreprezentate în Parlament, să crească rolul decizional al acestora și să facă reforme pe sistemul educațional.

Faptul că Reșitnec și Trifan ar trebui să renunțe la mandatele câștigate la alegerile locale, primul de consilier local, al doilea de consilier județean, sunt explicate de membrii USR PLUS prin statutul alianței. Mai exact, acesta presupune că orice membru poate candida la orice funcție, iar atât timp cât colegii, în mod democratic, își arată susținerea în votul intern, se respectă decizia lor. În plus, Trifan a mai spus că el a renunțat la candidatura pentru CJT încă din timpul campaniei electorale pentru „locale”, iar Reșitnec consideră că este nevoie și de reprezentare la nivel național pentru punerea în aplicare a proiectelor locale.

Comentarii

comentarii