Acasă Actualitate USR Timiș are candidat pe listele de europarlamentari la categoria… “și alții”

USR Timiș are candidat pe listele de europarlamentari la categoria… “și alții”

DISTRIBUIȚI

Într-un puseu excedentar de imagine, USR Timiș ne anunță că unul dintre membrii cu greutate a ajuns pe lista candidaților partidului pentru europarlamentare. De fapt, viceprimarul din Dumbrăvița, Sergiu Grui, cel pus să se sacrifice, apare cel mult pe lista la “și alții”.

“În această dimineață s-au finalizat alegerile interne pentru lista candidaților USR la Parlamentul European. Cu mândrie vă anunțăm că Sergiu Grui, viceprimarul comunei Dumbrăvița, reprezintă USR Timiș pe această listă”, ne anunță USR.

După ce enumeră ocupanții primelor trei locuri,  Elena Lasconi, primar al orașului Câmpulung, Dan Barna vicepreședintele USR și ALDE Europa și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, este amintită și prezența lui Grui, dar fără să se amintească despre locul pe care acesta îl ocupă, de fapt

“Avem oameni cu experiență reală în administrație, fonduri europene, politică externă. Nu e doar o listă, e un semnal că USR rămâne ancorat în valorile Europei libere și democratice. Sergiu Grui știe ce înseamnă buna guvernare din poziția sa de viceprimar și misiunea lui este să aducă Europa mai aproape de comunitățile locale”, ne spun reprezentanții partidului.

De fapt, viceprimarul din Dumbrăvița, adică cel trimis pe listă de filiala Timiș, nu face parte nici din primii 20 de candidați.

În total România va avea 33 de locuri de parlamentari, deci, probabil că dacă nu ar mai candida niciun alt partid, iar USR ar lua toate locuri ar intra pe listă și reprezentantul Timișului.

O asemenea decizie la nivel național ne pune întrebări importante asupra locului pe care filiala timișeană îl ocupă la nivelul central al partidului. Ca o minune, șeful partidului este chiar parlamentar de Timiș, județ unde a fost trimis să fie sigur că prinde acel loc, având în vedere electoratul de atunci favorabil partidului.

Pe 20 octombrie, la Consiliul ALDE Europe, găzduit pentru prima dată la București, USR își va lansa oficial candidații pentru Parlamentul European.

Anunțul USR Timiș se termină cu un alt mesaj “patriotard”, din partea candidatului timișean.

“Luptăm pentru valorile europene care definesc și Banatul, ca spațiu al toleranței inter-etnice și al prosperității clădite pe muncă cinstită. Vrem o țară ca afară, bazata pe lege și reguli, în care statul ajută, nu te fură și servicii de calitate pentru toți cetățenii. Aceasta este Europa și este visul nostru pentru România, iar pentru a-l împlini avem nevoie de voi,” a spus Sergiu Grui, viceprimarul Dumbrăviței și candidat USR pentru Parlamentul European.

Comentarii

comentarii