Acasă Actualitate USR Timișoara a furat startul campaniei pre-electorale

USR Timișoara a furat startul campaniei pre-electorale

DISTRIBUIȚI

USR-știi din Timișoara au pornit în forță campania pre-electorală. Profitând de faptul că sunt ”la putere”  în oraș, primarul Dominic Fritz și clica din jurul său au început să împânzească Timișoara cu bannere de mari dimensiuni prin care promovează ”iubirea”. Față de Timișoara și, neapărat, față de Europa. Specificând neapărat și adresa ”dominicprimar.ro”.

Primul banner de foarte mari dimensiuni, cu mesajul “Iubim Timișoara / Iubim Europa / USR / dominicprimar.ro”, a apărut în Piața Consiliul Europei, numărul 1. Grafica preia elementele din campania de acum patru ani, atunci când fața candidatului Frtiz era înconjurată de poze cu tineri. Tinerii de atunci au fost înlocuiți acum cu portrete ale altor membri ai USR Timiș.

Un mash de mari dimensiuni a apărut și de drumul dintre Timișoara și Dumbrăvița, comună al cărei primar este tot din USR.

Conform Legii 115/2015 și a prevederilor HG nr. 10/2016 este permisă utilizarea bannerelor, meshurilor sau panourilor, în precampanie sau în perioada strângerii de semnături de susținere atât timp cât respectă reglementările privind publicitatea stradală și cele privind finanțarea partidelor politice. Dar ceea ce face USR trece dincolo de prevederile legale. Firmele cu care partidul a încheiat contracte pentru amplasarea reclamelor sunt aceleași care au primit anul trecut sume enorme pentru promovarea Capitalei Culturale. Pe lângă bani, firmele de publicitate au fost iertate pe Poliția Locală de multe nereguli în amplasarea bannerelor, fiind notorii scandalurile cu cele din Piața Victoriei. Tot primăria conducă de Fritz este cea care le dă avize acelorași firme.

Și, tot ca publicitate electorală mascată, sub pretextul informării timișorenilor pe probleme administrative și sociale, s-au intensificat aparițiile primarului Fritz și vicelui Lațcău la televiziunea publică și la radioul public, respective la TVR Timisoara și Radio Timişoara.

Comentarii

comentarii