Acasă Eveniment Uțu Rohozneanu, ”împăratul” drogurilor, și doi oameni de afaceri, arestați după descinderile...

Uțu Rohozneanu, ”împăratul” drogurilor, și doi oameni de afaceri, arestați după descinderile DIICOT

DISTRIBUIȚI

Șase persoane au fost arestate preventiv, vineri, după percheziţiile procurorilor DIICOT desfăşurate în județele Arad, Bihor şi Vâlcea.

În urma acţiunii DIICOT, șapte persoane au fost ridicate şi conduse la audieri, iar șase au fost prezentate, vineri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Vineri seară, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis solicitarea procurorilor şi a trimis în spatele gratiilor cele șase persoane, pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura mai poate fi contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Bucureşti, scrie ebihoreanul.ro.

Între cei trimiși în arest se numără Lucian Romaniuc, 42 ani, proprietar al unei firme orădene profilate pe activităţi ale centrelor de fitness, dar şi Andrei Bara 36 ani, fiul antreprenorului Octavian Bara, patron al dealerului Auto Bara, implicat în mai multe formațiuni politice în ultimii ani.

Potrivit ebihoreanul.ro, Romaniuc și Bara sunt bănuiţi de trafic de cocaină şi au fost monitorizaţi vreme de câteva luni de Structura centrală a DIICOT, procurorii infiltrând în anturajul lor investigatori şi colaboratori sub acoperire.

Gruparea era coordonată de arădeanul Uţu Claudiu Rohozneanu, zis „Împăratul”, şi el arestat, vineri, tot pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT au descins, joi, la 16 adrese din trei judeţe, în ancheta ce priveşte noua grupare de traficanţi specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy).

Din verificările făcute de procurori, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea a tranzacţionat 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA.

Acţiunea a fost coordonată de procurorii Structurii Centrale a DIICOT şi a fost derulată de poliţiştii din cadrul Serviciului Antidrog din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate cu sprijinul poliţiştilor din Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Pitești, din Serviciile de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Gorj, Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale, încheie ebihoreanul.ro.

Comentarii

comentarii