Acasă Actualitate UVT a găzduit Forumul Organizațiilor Studențești din România, de Ziua Internațională a...

UVT a găzduit Forumul Organizațiilor Studențești din România, de Ziua Internațională a Tineretului

DISTRIBUIȚI

De Ziua Internațională a Tineretului, Universitatea de Vest din Timișoara a  găzduit Forumul Organizațiilor Studențești din România. 
 
“Este cu adevărat o mare bucurie pentru comunitatea UVT, să ne aducem contribuția la organizarea acestei ediții a forumului, la care participă peste 500 de studenți, din peste 60 de organizații studențești. 
 
Timișoara este un reper important pe harta națională a mișcării studențești chiar de la momentul său inaugural, Adunarea Generală de constituire a ANOSR având loc, în martie 1999, la Casa Tineretului din Timișoara”.
 
Cea mai importantă federație studențească din România, ANOSR, a avut un impact semnificativ de-a lungul anilor asupra dezvoltării învățământului superior din România, generand o cultură organizațională la care au aderat foarte mulți tineri, mulți dintre ei regăsindu-se astăzi în poziții de leadership în toate tipurile de organizații sau instituții. 
 
Organizația Studenților din UVT s-a alăturat ANOSR în 2003. 
Astăzi, OSUT este organizația studențească reprezentativă din universitate, aspect consemnat în Carta UVT, cu reprezentanți în toate structurile de conducere ale facultăților și ale universității”, spune rectorul UVT Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii