Acasă Actualitate UVT anunță concursul anului 2021 pentru elevii pasionați de economie din clasele...

UVT anunță concursul anului 2021 pentru elevii pasionați de economie din clasele a XI-a și a XII-a

408
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara anunță concursul anului pentru elevii pasionați de economie din clasele a XI-a sau clasa  a XII-a:,,FEAA Economica Ripensis,, 2021. Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, va organiza în perioada 20-22 aprilie 2021 concursul național de cunoștințe „FEAA ECONOMICA RIPENSIS”, ediția I, care se va desfășura on-line.

Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu din clasa a XI-a sau clasa  a XII-a, indiferent de profil/specializare, și este organizat pe următoarele secțiuni:

Secțiunea 1_Economie. Disciplina ECONOMIE, clasa a XI-a

Secțiunea 2_Matematică. Disciplina MATEMATICĂ, clasele IX – XII

Secțiunea  3_Educație antreprenorială. Disciplina EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, clasa a X-a

Secțiunea 4_Marketing. Disciplina MARKETING, clasa a XI-a

Secțiunea 5_Contabilitate. Disciplina CONTABILITATE, clasa a XI-a

Secțiunea 6_Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor. DisciplinaTEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI ACOMUNICAŢIILOR, clasa a X-a

Secțiunea 7_Finanțe. Disciplina ELEMENTE DE STATISTICĂ, FINANȚE ȘI ASIGURĂRI, clasa a XII-a

Secțiunea 8_Turism. Disciplina ACTIVITATEA AGENȚIEI DE TURISM și CAZAREA TURIȘTILOR, clasa a XI-a

Secțiunea 9_Economie și afaceri internaționale. Disciplina NEGOCIERE ȘI CONTRACTARE, clasa a XII-a

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, lansează public o invitație elevilor din anii terminali ai ciclului liceal:

„Succesul, în lumea de astăzi, depinde tot mai mult de cunoștințele din domeniul marketingului, de educația economică și antreprenorială, dar și de cultura relațiilor de afaceri. Elevii care au pasiuni și înclinații către aceste zone ale domeniului economiei se află, cu siguranță, în elita viitorilor oameni de succes de mâine, care știu să își valorifice potențialul și să se facă remarcați. Consursul organizat de Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din UVT îi așteaptă cu noi provocări frumoase pe elevii din clasele a XI-a sau clasa  a XII-a, pasionați de economie și dornici de competiție”.

Detalii legate de organizarea concursului: Concursul se va desfășura on line pe secțiuni în perioada 20-22 aprilie 2021.

În cadrul fiecărei secțiuni se va derula on line (pe platforma e-learning UVT) proba de evaluare a cunoștințelor elevilor din clasa a XI-a sau clasa  a XII-a și va consta în soluționarea individuală a unui test de întrebări formulate în sistem grilă (teoretice și aplicative). Pe site-ul concursului este afișată tematica și modele de întrebări pentru fiecare secțiune.

Link site concurs: https://feaa.uvt.ro/ro/extracurriculare/concurs-elevi-feaa-economica-ripensis

Data limita pentru înregistrare este 30.03.2021

Link formular de înregistrare:

https://forms.gle/tfpVQUgxVeFodMtx7

Avantajele participării:

Elevii (clasa a XI-a sau  a XII-a) care se participă la concursul de cunoștințe ,,FEAA Economica Ripensis” și obțin o notă mai mare sau egală cu 8 (opt) la oricare secțiunile concursului, beneficiază de un punctaj suplimentar  (1 punct), care se adaugă la media de admitere FEAA, ducând astfel la creșterea acesteia în cadrul procesului de admitere.

Persoană de contact: Prof.univ.dr. SÎRGHI Nicoleta, prodecan FEAA email: nicoleta.sirghi@e-uvt.ro ; Telefon: 072 66 90 665. Adresa: Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (Decanat FEAA), str. J.H.Pestalozzi, nr. 16, Timișoara.

 

Comentarii

comentarii