Acasă Actualitate UVT are nevoie de Timișoara, iar Timișoara are nevoie de UVT! Agenda...

UVT are nevoie de Timișoara, iar Timișoara are nevoie de UVT! Agenda culturală, pe 2022

DISTRIBUIȚI

Vineri, 10 iunie 2022, Universitatea de Vest Timișoara a prezentat agenda culturală 2022, susținută, împreună cu Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara PMT, sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”.

La eveniment au participat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, prodecanul Facultății de Muzică și Teatru UVT, lect. univ. dr. Korek Adrian, lect. univ. dr. Maria Orosan, reprezentant al Facultății de Arte și Design UVT, coordonatorul acestui program cultural de la UVT, dr. Alexandru Condrache, dar și reprezentanți ai Centrului de Proiecte al PMT.

Cu acest prilej, rectorul Marilen Pirtea a explicat: “Sub titlul La UVT, cultura este capitala”, dorim să oferim Timișoarei și tuturor celor care vizitează orașul o serie de manifestări culturale de mare anvergură și pe multiple planuri.

Toate activitățile sunt cofinantate prin Centru de Proiecte al PMP sau de Consiliul Județean Timiș sau prin surse proprii ale UVT sau prin fonduri europene. Activitățile se desfășoară pe o plajă largă de domenii – muzică, teatru, arte și litere sau științe etc.

Vor fi implicate toate cele 11 facultăți ale UVT. Vom aduce și personalități internaționale din diverse domenii de activitate care să conferentieze la UVT.

Vom organiza festivaluri ale străzii și bucuriei si vom invita chiar laureați ai premiului Nobel și personalități ale cercetării și lumii culturale. Vor fi concerte de anvergura cu mari interpreți ai scenei muzicale. Vom avea scriitori și mari personalități ale științei”.

Activitățile au mesajul “UVT are nevoie de Timișoara, iar Timișoara are nevoie de UVT!”

Proiectele grupate în cadrul agendei culturale 2022, susținute de Universitatea de Vest din Timișoara și Centrul de Proiecte PMT, ca finanțator principal, sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, alătură cadre universitare, cercetători, studenți din ciclurile de licență, masterat sau doctorat, mentori și discipoli înscriși în grupuri de creație și organizare a spectacolelor și evenimentelor propuse întregii comunități din Timișoara.

Lista

Dezbateri, dialoguri, conferințe

Timișoara Ideas Fest. Seria de dialoguri interactive “Idei care schimbă lumea”. Seria de popularizare a știintei “Conectați la viitor” sau dezbateri pentru liceeni ” Break the Wal”.

Piese de teatru, concerte, proiecții

Seria Timișoara. Harta secretă” sau “We perform”.

Expoziții, tururi ghidate

“Paradigme digitale – explorarea relației arte vizuale și neuroscience”. Seria de evenimente “Patrimoniul cultural și inovație în docietatea contemporană”.

 

 

Comentarii

comentarii