Acasă Actualitate UVT în vârful marilor schimbări. Aici va avea loc primul curs post-universitar...

UVT în vârful marilor schimbări. Aici va avea loc primul curs post-universitar de specializare în tehnologia blockchain

476
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara pregătește primul curs post-universitar de specializare în blockchain, dedicat formării  în tehnologia blockchain. Blockchain – tehnologia care utilizează criptarea, generând un avans considerabil al Industriei 4.0, are potențialul de a se consacra în mai multe sectoare de business din România (industrie, energie, mediu, e-governance, security, supply chain etc.), dar și să atragă interesul tinerelor generații, încă de pe băncile facultăților.

Universitatea de Vest din Timișoara urmărește să fie în vârful marilor schimbări în societatea românească, deschizând noi orizonturi spre tehnologia de ultimă generație, așa cum este și în cazul blockchain, susținând implementarea de ateliere și module care să promoveze modele de bună practică. 

După ce marți, 5 noiembrie 2019, Universitatea de Vest  din Timișoara a găzduit primul  workshop de blockchain din vestul țării, observațiile specialiștilor și publicului prezent la eveniment au condus la concluzia utilității unui modul de pregătire post-universitară în domeniul tehnologiilor blockchain, pe care UVT se preocupă deja să îl implementeze.

Workshop-ul a reunit specialiști, antreprenori și cadre din mediul academic, care au pus în discuție tehnologiile inovatoare într-o societate descentralizată, securitatea cibernetică și aplicațiile blockchain în educație.

Comentarii

comentarii