Acasă Actualitate UVT – invitată să participe la promovarea României în cadrul EXPO 2020...

UVT – invitată să participe la promovarea României în cadrul EXPO 2020 Dubai, unde sunt aşteptaţi milioane de vizitatori

421
DISTRIBUIȚI

UVT participă la standul de promovare al României, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, din cadrul EXPO 2020 Dubai, care se desfăşoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, cu participarea a 25 de milioane de vizitatori şi a peste 190 de participanţi oficiali.

Universitatea de Vest din Timişoara, prin UVT TV, a realizat un video de prezentare a oraşului de pe Bega, care scoate în evidenţă dimensiunea culturală a Timişoarei. De asemenea, UVT este reprezentată de un grup de studenţi ai Facultăţii de Muzică şi Teatru – Lăpuşte Dora, Bahnaru Eunice Iulia, Lazar Katalin -, care vor susţine o serie de concerte în cadrul pavilionului.

Despre eveniment, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: “EXPO 2020 Dubai este un eveniment de mare anvergură, de aceea este o oportunitate substanţială pentru România să îşi promoveze resursele naturale şi culturale. UVT şi-a asumat un rol activ în acest context, considerând că este o bună ocazie să promovăm Timişoara dintr-o perspectivă culturală, pentru că în anul 2023, când oraşul nostru va fi Capitală Europeană a Culturii, Timişoara poate fi o destinaţie turistică nu doar pentru europeni, ci pentru vizitatori din întreaga lume.”

 

Tema Expoziţiei 2020 Dubai “Connecting Minds, Creating the Future” exprimă o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generaţiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizaţii, sectoare de activitate şi diverse locuri geografice, precum şi pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continuă schimbare.

Inspirat din echilibrul regăsit în ecosistemele naturale, New Nature, conceptul României la EXPO 2020 Dubai, îşi propune să prezinte ansamblul interrelaţiilor dintre mediu, resurse, oameni şi comunităţi care, interconectate, pot asigura o structură echilibrată, o dinamică ideală, o bună funcţionare şi noi oportunităţi pentru o dezvoltare sustenabilă: locală, regională şi globală. Întreaga experienţă din cadrul pavilionului reprezintă un demers strategic care îi va oferi vizitatorului un ansamblu de oportunităţi de conectare, prin instrumente digitale şi aplicaţii mobile, la moştenirea culturală şi naturală a României.

Comentarii

comentarii