Acasă Actualitate UVT militează pentru introducerea învățământului dual la nivel de învățământ superior

UVT militează pentru introducerea învățământului dual la nivel de învățământ superior

463
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara, împreună cu Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în România, a organizat un workshop pe o temă de interes pentru comunitatea academică și nu numai, miercuri 26 iunie.

Este vorba de dezbaterea „Beneficiile introducerii învățământului dual la nivel de învățământ superior”.

La eveniment au participat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, moderatorul dialogului cu Dr. Wolfgang Schuster (Chairman, European Foundation for Education), dr. Diana Andone (directorul Centrului de e-Learning, din cadrul Universității Politehnica Timișoara) și Bogdan Cocian (CEO, Elba S.A.).

De asemenea, a fost invitat și prof. dr. Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Mesajul întâlnirii a fost că este nevoie de a fi introdus învățământul dual și în sistemul de învățământ superior.

De aici toți vor avea de câștigat: studenții că vor putea ști dinainte unde vor fi angajați când vor finaliza studiile, dar și companiile, fiindcă își vor putea cunoaște din timp, încă de pe băncile facultăților, viitorii angajați și îi vor ajuta să capete experiență practică din timpul studiilor.

Mai mult, chiar le vor putea finanța studiile studenților.

Prin urmare este bine să se intensifice legăturile dintre universități și mediul economic, pentru a fi implementat acest sistem binevenit și foarte eficient pentru dezvoltarea industriei și învățământului superior.

Comentarii

comentarii