Acasă Actualitate UVT80! Ședința Consiliului Național al Rectorilor, la Timișoara

UVT80! Ședința Consiliului Național al Rectorilor, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara aniversează 80 de ani de la înființare, un moment în care comunitatea academică a UVT se află în sărbătoare.

“După ce ieri seară s-a desfășurat evenimentul de deschidere al seriei aniversare UVT 80, o întâlnire culturală cu o valoare spirituală aparte în care a fost invitat filosoful Gabriel Liiceanu, prilejuită de lectura în avanpremieră a unor fragmente din noul său volum “Scrisoare către Dorotheea”, astăzi ne bucurăm de vizita delegațiilor universităților membre ale Consiliului Național al Rectorilor”, a explicat rectorul Marilen Pirtea.

Astfel, e un prilej special, cu ocazia lucrărilor plenare ale Consiliului Național al Rectorilor de la UVT, să fie dezbătute cele mai importante subiecte ale învățământului superior românesc în contextul dezvoltării spațiului european al educației și cercetării.

Prezidarea lucrărilor plenare CNR a fost asigurată de președintele CNR, prof.univ.dr. Sorin Cîmpeanu, alături de secretarul de stat din Ministerul Educației, domnul Gigel Paraschiv și domnul secretar de stat din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Andrei Alexandru, dar și de invitata noastră specială, în calitate de Doctor Honoris Causa UVT, Excelența Sa, doamna Simona Mirela Miculescu, președintă a Conferinței Generale UNESCO, ambasador extraordinar și plenipotențiar al delegației României la UNESCO.

 Printre cele mai importante teme abordare în prima sesiune a lucrărilor plenare s-a aflat cea referitoare la constituirea noului CNATDCU și stadiul elaborării standardelor minimale, dar și cea legată de agenda actuală privind granturile PNRR pentru proiecte de cercetare.

Comentarii

comentarii