Acasă Actualitate UVVG a sărbătorit Ziua Naţională a României

UVVG a sărbătorit Ziua Naţională a României

DISTRIBUIȚI

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au fost sărbătorite prin ample manifestări organizate de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.
UVVG şi CJA au organizat, în data de 27 noiembrie 2010, o sesiune naţională de comunicări ştiinţifice „Aradul – Capitala politică a românilor transilvăneni”, unde au fost aduse omagii Corifeilor Marii Uniri – Vasile Goldiş şi Ştefan Cicio-Pop, Miron Cristea, Iuliu Hossu şi Alexandru – Vaida Voevod, Gheorghe Flueraş şi ceilalţi membri ai Consiliului naţional Român.
O delegaţie a UVVG condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean a depus, în data de 30.XI.2010, coroane de flori la monumentul lui Vasile Goldiş din oraşul Ineu şi din comuna natală – localitatea Vasile Goldiş.
De asemenea, Senatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, studenţi, masteranzi şi doctoranzi au participat, în Ziua de 1 Decembrie, la un TE – DEUM susţinut de arhiepiscopul Timotei Seviciu şi au depus coroane de flori la statuia lui Vasile Goldiş din centrul Aradului, la mormântul lui Vasile Goldiş din cimitirul Eternitatea şi la Crucea Martirilor din Parcul Eminescu.  
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a declarat: „Comunitatea de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” marchează Ziua Naţională a României, prin organizarea unor manifestări de ordin ştiinţific şi cultural. Aducem omagiul nostru, prin aceste fapte, celui care a fost promotorul şi gânditorul Marii Uniri, Vasile Goldiş, un erou naţional care la Alba Iulia a rostit un discurs în faţa celor 100.000 de participanţi. Rolul Aradului a fost unul deosebit pentru această sărbătoare naţională pentru că, aici la Arad, Corifeii Marii Uniri au realizat dezideratele şi conceptele Marii Uniri. Suntem mândri că Aradul nostru a fost locul unde s-au pus în aplicare ideile Marii Uniri. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” îi poartă cu mândrie numele Corifeului Marii Uniri, Vasile Goldiş, cel care în 1905-1906, în Parlamentul de la Budapesta, a propus realizarea unei Universităţi la Arad cu predare în limba română. Nu a fost posibil atunci, dar după revoluţia română a făcut posibilă existenţa acestei universităţi la Arad”.
 

Comentarii

comentarii