Acasă Actualitate UVVG, alături de românii din Ungaria

UVVG, alături de românii din Ungaria

333
DISTRIBUIȚI

La invitaţia consulului gerant al României la Szeged, Radu Florea, o delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a participat, în data de 2 decembrie 2010, la Hotel Forras din Szeged (Ungaria), la recepţia oferită de Consulatul României din Szeged.  Manifestarea s-a bucurat de prezenţa Excelenţei Sale d-na ambasador al României la Budapesta, Ireny Comaroschi, personalităţi ale vieţii politice din Ungaria şi România, delegaţii universitare, reprezentanţi ai românilor din Ungaria, înalţi preoţi, demnitari.   
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „Consulatul României la Szeged şi Ambasada României, prin prezenţa Excelenţei Sale, d-na ambasador Ireny Comaroschi şi a consulatului României la Szeged au organizat, de Ziua Naţională a României, o festivitate extrem de plăcută şi semnificativă. Colaborările Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” cu Universităţile maghiare sunt, în acest moment, la un calificativ de excelenţă. Avem peste 26 de proiecte pe care le derulăm cu Universităţi din Ungaria, iar relaţiile care le avem pe linie de cercetare sunt pe o excepţionalitate în domeniul academic”.
Tot în cursul zilei de 2 decembrie 2010, o delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a vizitat Catedra de limba şi literatura română din cadrul Universităţii din Szeged. În cadrul întrunirii cu d-na conf. univ. dr. Mihaela Bucin, şefa catedrei de limba şi literatura română de la Universitatea din Szeged, s-a realizat prezentarea revistei Studii de Ştiinţă şi Cultură de către redactorul şef Vasile Man, iar lect. univ. dr. Stelian Boia, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative a UVVG, a prezentat cărţi şi manuscrise privind activitatea Corifeilor Marii Uniri şi importanţa zilei de 1 Decembrie 1918.   
 

Comentarii

comentarii